FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. lipnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 2. lipnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Izvanredna izborna konvencija SDP-a, na kojoj će se birati novi predsjednik stranke, počela je danas prisjećanjem na preminulog utemeljitelja i dugogodišnjeg predsjednika SDP-a Ivicu Račana. Na početku konvencije na velikom je platnu prikazan kratak film s više Račanovih poruka koje je, što kao predsjednik stranke, što kao premijer u bivšoj Vladi, izrekao u javnosti, a koje su gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom pozdravili delegati SDP-a. Njih je 1532-oje u paviljonu Zagrebačkog velesajma minutom šutnje potom odalo počast Račanu. Zamjenica predsjednika Željka Antunović uvodno je kazala da je Račan, iako ga nema, uvijek bio i bit će među SDP-ovcima. "On je naš vođa, naš šef, prijatelj i drug, onaj koji je obilježio ono što danas radimo, i zato zaslužuje našu zahvalu i poštovanje", poručila je. Nakon utvrđivanja poslovnika i radnih tijela konvencije, počela je rasprava među delegatima.

ŠIBENIK - U zadnje tri i pol godine stvorena je dobra poduzetnička klima i partnerski odnos s poduzetnicima te im državna administracija nije prepreka već produžena ruka u ostvarivanju njihovih projekta, istaknuo je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, drugog, završnog dana 11. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku. O kvaliteti i uspjehu savjetovanja, kazao je ministar, govori podatak o rekordnom broju sudionika, njih 800-tinjak. Od noviteta u daljnjem razvoju i poticanju poduzetništva izdvojio je kako će se poduzetnicima umjesto na korištenje, zemljište u poduzetničkim zonama dati u vlasništvo, no pod određenim uvjetima. To znači da se ono neće moći prodavati već će isključivo biti u funkciji razvoja poduzetništva.

ZAGREB - Udruga Zagrebački bokci u ponedjeljak počinje s čišćenjem Zagreba i njegove šire okolice od ambrozije, koja mnogim građanima zadaje alergijske probleme, najavio je predsjednik te udruge Josip Nevenko Krznarić. Ambrozija će se uklanjati ručno i kosilicama, a ljudima koji su angažirani na njenom uklanjanju, od novaca prikupljenih prodajom starog papira, pomoći će se u plaćanju režija, rekao je Krznarić Hini. Dodao je da udruga namjerava kupiti traktor, koji bi im olakšao čišćenje ambrozije, ali trenutno nemaju 8.000 kuna kolika je cijena traktora. Ta udruga ambroziju čisti petu godinu.

VELIKA LUDINA - Šesnaestogodišnji dječak s područja Velike Ludine prilikom kupanja skupine maloljetnika utopio se u rijeci Česmi u mjesto Okoli kod Velike Ludine, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka. Maloljetnik se utopio na predjelu zvanom "Boćanija" na rijeci Česmi jučer oko 16,30 sati, a njegovo mrtvo tijelo pronašli su ronioci MUP-a na dubini rijeke od oko četiri metra. Očevid na mjestu utapljanja obavili su policijski službenici Policijske postaje Kutina i sisačko-moslavačke Policijske uprave, koji utvrđuju okolnosti u kojima se dječak utopio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙