FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D O P U N A SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da koriste "SKV: Hrvatska u 12,30 sati" koji je dopunjen viješću o početku izvještajnog sabora Hrvatske narodne stranke u Zagrebu.
ZAGREB, 3. lipnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da koriste "SKV: Hrvatska u 12,30 sati" koji je dopunjen viješću o početku izvještajnog sabora Hrvatske narodne stranke u Zagrebu.

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka (HNS) svoj je osmi, izvještajni sabor, počela pozdravnim govorom gostiju, a izaslanici u punoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, posebno su toplo pozdravili novoizabranoga predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Milanović im je pak poručio da Hrvatsku za godinu dana vidi utemeljenu upravo na spoju vrijednosti koje zastupaju SDP i HNS, spoju tradicionalne ljevice i liberalizma. Sabor su pozdravili i predsjednik HSS-a Josip Friščić, predsjednik HSP-a Anto Đapić, kojega je HNS prvi put pozvao da prisustvuje njihovom skupu, te predstavnici HSLS-a, SDSS-a, DC-a, PGS-a i saborskoga Kluba nacionalnih manjina. Nazočni su i predstavnici liberalnih stranaka iz BiH, te Kosova, veleposlanici i sindikalni čelnici. Izaslanicima će se programskim govorom obratiti predsjednica HNS-a Vesna Pusić, a naglaske iz izbornog programa stranke iznijet će kandidat za premijera Radimir Čačić.

ZAGREB - Zoran Milanović novi je predsjednik SDP-a, odlučila je u subotu navečer većina SDP-ovih delegata na izvanrednoj izbornoj konvenciji stranke. Milanović je u drugom krugu glasovanja dobio 828 glasova, a njegova protukandidatkinja Željka Antunović 675 glasova. Novi predsjednik SDP-a Milanović je u obraćanju delegatima, koji su njegovo proglašenje popratili gromoglasnim pljeskom, istaknuo kako će SDP voditi kao tim koordinatora i prijatelja. Izborni proces u stranci ocijenio je demokratičnim, te pozvao članove SDP-a da, kako je kazao, "krenu dalje u izbornu pobjedu nad HDZ-om, onako kako bi to htio Ivica Račan, da okupljamo, a ne razdvajamo". "Iznimno sam ponosan na kampanju, na sve nas, i Željku, i Milana i Tonina", kazao je Zoran Milanović, dodavši da će se držati svake svoje riječi izgovorene u kampanji za predsjednika SDP-a. "Nema predaje, nema prijevare, idemo dalje", rekao je.

ZAGREB - U prvim reakcijama na izbor Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a na današnjoj izbornoj konvenciji SDP-a, član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako je HDZ-u svejedno tko je novi predsjednik SDP-a jer će HDZ pobijediti na parlamentarnim izborima 2007. godine. Predsjednik HSP-a Anto Đapić, u telefonskoj izjavi Hini čestitao je Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika SDP-a, ocjenjujući da je pred njim sigurno veliki posao, s obzirom na velika očekivanja njegove baze. Potpredsjednik HSS-a Božidar Pankretić u telefonskoj izjavi Hini rekao je kako je Zoran Milanović jedan od rijetkih političara koji ne dolazi iz 90-tih godina, ujedno mu upućujući čestitku na izbornom uspjehu. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izrazila je zadovoljstvo što je "SDP privelo kraju taj posao (izbor predsjednika)" te je izrazila nadu da će ta stranka sada krenuti novim tempom prema parlamentarnim izborima. Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić u izjavi Hini ocijenila je da "Milanović donosi novu generaciju i smjenu starih", što je, kako smatra, "definitivno novi SDP". Predsjednik IDS-a Damir Kajin u izjavi Hini ocijenio je kako "Milanović može dobiti parlamentarne izbore iako je sigurno da ih HDZ neće izgubiti bez borbe pa tek počinje prava izborna bitka".

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, komentirajući izbor Zorana Milanovića za predsjednika SDP-a na izvanrednoj izbornoj konvenciji SDP-a, izjavio je kako misli da je "SDP iskoristio ovu priliku da prezentira svoj program i ljude". "Ako novi predsjednik stranke bude okupio tim koji je sada bio u natjecanju, ako sada stvori suradnike od njih mislim da je to velika šansa za SDP", rekao je predsjednik Mesić u subotu navečer u izjavi za Hrvatski radio. Na novinarsko pitanje je li iznenađen pobjedom Milanovića kao najmlađeg kandidata, Mesić je odgovorio kako "ljudi žele promjene, žele nova lica", da je Milanović "pokazao veliko znanje i vještine" te kako "misli da to nije tako veliko iznenađenje".

KRAPINSKE TOPLICE - U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć nešto poslije 23 sata u Vrtnjakovcu kod Krapinskih Toplica poginula su dva mladića, a jedan je teško ozlijeđen, izvijestila je jutros krapinsko-zagorska policija. Vozač je zbog velike brzine u nepreglednom zavoju izgubio kontrolu nad "škodom felicijom" i sletio u odvodni kanal. Automobil se prevrnuo i zapalio. U požaru su izgorjeli zasad nepoznati vozač i 21- godišnji suvozač, dok je 23-godišnji putnik teško ozlijeđen. Treći je mladić hitno prevezen u zagrebačku bolnicu Sestara milosrdnica gdje je zadržan na liječenju, ali je izvan životne opasnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙