FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 30. svibnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:

PARIZ - Nakon Ivana Ljubičića plasman u drugo kolo drugog teniskog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa jučer je izborio i Ivo Karlović. Najviši tenisač na Touru u dvoboju prvog kola priredio je iznenađenje pobijedivši nakon dva sata i 30 minuta igre osmog nositelja Amerikanca Jamesa Blakea sa 4:6, 6:4, 7:5, 7:5. Premda je tijekom meča načinio čak 43 neprisiljene pogreške Karlovića je spasio odličan servis i čak 22 asa, te ukupno 53 "winnera". Američki tenisač je tijekom meča imao pet break lopti i iskoristio je svega jednu, dok je Karlović imao čak 11 prilika za oduzimanje suparničkog servisa, a to mu je uspjelo tri puta. U svakom setu koji je osvojio po jednom. Bio je to njihov treći međusobni susret i druga pobjeda Karlovića i to druga ove godine. Prvi put je slavio na turniru u San Joseu, dok je Blake upisao pobjedu prošle godine u Las Vegasu. U susretu drugog kola Karlovića očekuje meč protiv Šveđanina Jonasa Bjorkmana koji je u prvom kolu slavio protiv Australca Petera Luczaka 6:7 (4), 5:7, 6:3, 6:3, 6:1. Do sada su odigrali jedan međusobni susret i to u Las Vegasu prošle godine, a slavio je "Div sa Šalate".

OPATIJA - U Opatiji će se od 31. svibnja do 3. lipnja održati VII. konferencija o športu Radne zajednice Alpe - Jadran, a tema je "Šport u državama i regijama Alpe-Jadran u službi razvoja i suradnje država i regija pri Vijeću Europe". Na dvodnevnu skupu, koji organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, sudjelovat će 20-ak istaknutih predavača iz Madžarske, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske. Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kazao je uoči konferencije da je šport najbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih naraštaja te da je taj skup osobita prilika za izmjenu iskustava i poboljšanja kvalitete u području odgoja te promicanje športa radi očuvanja zdravlja djece, učenika i mladeži svake članice Radne zajednice Alpe - Jadran.

LYON - Novi trener francuskog nogometnog prvoligaša Lyona je 50-godišnji Alain Perrin, objavio je danas Reuters pozivajući se na izvor blizak Lyonu. Perrin je u nedavno završenoj sezoni vodio Sochaux s kojim je osvojio francuski kup. Prije toga bio je trener Portsmoutha i Olympiquea iz Marseillea. Perrin na kormilu Lyona nasljeđuje Gerarda Houlliera, koji je prošlog tjedna podnio ostavku zbog ranog ispadanja u Ligi prvaka. Perrin bi sa Lyonom trebao potpisati dvogodišnji ugovor. Iz Lyona, koji je nedavno po šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Francuske, još nije stigla potvrda o imenovanju Alaina Perrina.

MADRID - Nogometaš Atletico Madrida Fernando Torres u utorak je na treningu španjolske reprezentacije ozlijedio gležanj, te će pauzirati tri tjedna, priopćeno je danas iz trening-kampa španjolske reprezentacije. To znači da Torres neće igrati u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za EP 2008. protiv Latvije i Lihtenštajna. Također, propustit će posljednja dva kola španjolskog prvenstva. Umjesto ozlijeđenog Torresa u reprezentaciju je pozvan napadač Espanyola Luis Garcia.

NEW YORK - Rezultati doigravanja košarkaške NBA lige:

Finale Istočne konferencije -

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 91:87

(Rezultat u pobjedama je poravnat na 2:2)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙