FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Pečarićeva knjiga "Za hrvatske vrednote"

ZAGREB, 29. svibnja 2007. (Hina) - Knjigu akademika Josipa Pečarića "Za hrvatske vrednote" predstavili su večeras u Zagrebu predsjednik stranke Jedino Hrvatska Milovan Šibl, potpredsjednik stranke Benjamin Tolić, akademik Dubravko Jelčić i autor.
ZAGREB, 29. svibnja 2007. (Hina) - Knjigu akademika Josipa Pečarića "Za hrvatske vrednote" predstavili su večeras u Zagrebu predsjednik stranke Jedino Hrvatska Milovan Šibl, potpredsjednik stranke Benjamin Tolić, akademik Dubravko Jelčić i autor.

Predstavljanje knjige, kojoj je nazočio i pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, organizirala je stranka Jedino Hrvatska - Pokret za Hrvatsku.

Po Šiblovoj ocjeni, knjiga pokazuje u kakvom se stanju danas nalazi Hrvatska. "Predsjednik države, premijer, saborski zastupnici, političke stranke, gospodarska i medijska elita nazivaju se savezom za Europu", rekao je Šibl.

Apsurd je da hrvatski generali koji su spriječili Miloševićev genocidni projekt završe u Haagu jer, kaže Šibl, taj je projekt prognao preko dva milijuna ljudi, pobio između 250.000 i 300.000 ljudi, a tri godine bombardirao hrvatske gradove i sela.

Ustvrdio je također da hrvatska politička elita vodi politiku približavanja Beogradu, kojoj je cilj obnova treće Jugoslavije.

Po Tolićevim riječima, hrvatska nacija još uvijek nije formirana jer kad bi taj proces bio završen, ne bismo imali ovakvu televiziju i udžbenike, u kojima nema mjesta za Domovinski rat.

"Pečarićeve knjige su kronika hrvatske političke stvarnosti zadnjih petnaest godina", rekao je Jelčić ocjenivši da Pečarić zauzima mjesto u prvom redu među hrvatskim publicistima.

Pečarić je podsjetio kako je knjigu posvetio optuženom generalu Branimiru Glavašu. U knjigu s porukom "Generale, obranivši Osijek obranili ste Hrvatsku! Zato Vam danas sude!" potpisali su se predstavljači i sudionici promocije, a autor ju je uručio Glavaševu odvjetniku Anti Maduniću.

Knjiga "Za hrvatske vrednote" (229 str.) objavljena je vlastitoj nakladi, a u nju su uvršteni apeli za spas Glavaša, tekstovi o krivotvoriteljima hrvatske povijesti, rušenju HAZU i obrani hrvatskih vrednota ugroženih djelovanjem Haaškoga suda i pokušajem stvaranja Zapadnoga Balkana.

Akademik Josip Pečarić (1948.) je matematičar svjetskoga glasa. Objavio je više publicističkih knjiga među kojima i "Sramotni sud u Haagu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙