FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 23. svibnja

ZAGREB, 22. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. svibnja.
ZAGREB, 22. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. svibnja.

ZAGREB - HŽ Infrastruktura i Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) potpisat će ugovor o izradi tehničke dokumentacije za gradnju nove pruge Karlovac - Rijeka te izvođenje radova na rekonstrukciji postojećeg kolosijeka i gradnji drugog kolosijeka pruge državna granica - Zagreb - Karlovac. Na natječaj HŽ Infrastrukture raspisan sredinom ožujka javilo se devet tvrtki, ponudu su dostavile dvije, a kao najpovoljnija izabrana je ponuda IGH-a. Kako je ranije objavljeno, ponuda IGH-a vrijedna je 74,9 milijuna kuna, a rok za izradu dokumentacije je 12 mjeseci od potpisa ugovora. Izgradnja nove 'nizinske pruge' između Karlovca i Rijeke predviđena je posve novom trasom od one kojom su trenutno željeznicom povezana ta dva grada. U odnosu na sadašnju trasu, nova je kraća za 54 kilometra, prolazi ravnijim terenom što bi uz gradnju suvremenih mostova, viadukata i tunela, trebalo znatno skratiti vrijeme putovanja (11,00 sati, HŽ, salon Glavnog kolodvora, Tomislavov trg 12).

OPATIJA - Svečano otvaranje jubilarnog 30. međunarodnog skupa posvećenog informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici "MIPRO 2007" koji se održava od 21. do 25. svibnja u Opatiji. "MIPRO 2007" se odvija kroz devet znanstvenih i stručnih savjetovanja, kroz plenarne teme, seminare, pozvana predavanja, radionice, okrugle stolove, stručne prezentacije i izložbu ICT i elektroničke opreme i usluga. Očekuje se više od tisuću sudionika iz više od dvadeset zemalja, a pokrovitelj skupa je hrvatska Vlada. Kako je najavljeno na otvaranju skupa sudjelovat će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

(10,30 sati kongresna dvorana hotela Adriatic).

ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (Hamag) održat će konferenciju za novinare u sklopu međunarodne konferencije o garancijskim shemama zemalja jugoistočne Europe. O garancijama za poduzetničke kredite i njihovom utjecaju na razvoj gospodarstva, odnosu nacionalnih i regionalnih garancijskih shema kao i suradnji s poslovnim bankama raspravljat će sedam zemalja sudionica konferencije (11,00 sati, Udruženje obrtnika grada Zagreba, Mažuranićev trg 13).

ZAGREB - U organizaciji Financijske agencije (FINA) održat će se konferencija o elektroničkim dokumentima i potpisu pod nazivom "Kako e?". Cilj je konferencije obuhvatiti sve aspekte e-poslovanja kroz Fina-ina rješenje koja omogućuju prijelaz iz klasičnog u suvremeno poslovanje, od trenutka preuzimanja dokumentacije do pohrane e-dokumenata prema zakonskim propisima i smjernicama EU (9,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Tvrtka KING ICT održat će prezentaciju Izdanja komercijalnih zapisa vrijednih 100 milijuna kuna. Prva tranša zapisa iznosi 40 milijuna kuna, a tvrtka će sredstva koristiti za financiranje tekućeg poslovanja te ostvarivanje zacrtanih planova. Tvrtka KING ICT je prvi sistem integrator u Hrvatskoj koji izlazi na tržište kapitala (10,30 sati, KING ICT, Buzinski prilaz 10).

ZAGREB - Predstavnici PBZ Carda na konferenciji za novinare predstavit će nove proizvode za obrtnike - PBZ paket za obrtnike te American Express kartice za obrtnike, prva American Express kartice u Europi namijenjene isključivo obrtnicima (11,00 sati, PBZ, Radnička cesta 44).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙