FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 20. svibnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja u svijetu do 4,30 sati.
ZAGREB, 20. svibnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja u svijetu do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski vojnici koji sudjeluju u mirovnoj misiji u Afganistanu ostali su neozlijeđeni pri eksploziji koja se dogodila u subotu dok su s afganistanskim vojnicima bili u ophodnji na sjeveru Afganistana, priopćio je MORH. "Dana 19. svibnja 2007. godine na sjeveru Afganistana (pokrajina Kunduz)... tijekom redovitog patroliranja Afganistanske narodne armije (ANA ) u koje je bio uključen i hrvatski Operativni tim za mentoriranje i vezu (OMLT-Operational Mentor and Liaison Team) došlo je do eksplozije improvizirane eksplozivne naprave postavljene uz prometnicu hodne kolone", objavljeno je na internetskoj stranici MORH-a. "Prilikom eksplozije nitko od šestorice pripadnika hrvatskog OMLT-a kao ni ANA-e nije smrtno stradao niti je ranjen, a također nije bilo ni materijalne štete", navodi isti izvor.

PARIZ - U slučaju ruskog veta u Vijeću sigurnosti UN-a, Kosovo će proglasiti neovisnost samo u dogovoru sa Sjedinjenim Državama, Europljanima i glavnim tajnikom UN-a, izjavio je premijer Kosova Agim Ceku tjedniku Journal du Dimanche koji će biti objavljen u nedjelju. U tom interviewu, Ceku je ocijenio da je sve spremno za brzo prihvaćanje rezolucije EU i SAD-a Vijeću sigurnosti UN-a i za proglašenje neovisnosti Kosova u lipnju. Krajem ožujka Ceku je rekao da očekuje neovisnost "krajem svibnja". U slučaju ruskog veta, "naš stav će ovisiti o preporukama Amerikanaca, Europljana i glavnog tajnika UN-a. Nećemo proglasiti neovisnost bez dogovora s njima", izjavio je Ceku.

ALŽIR - Alžirske snage sigurnosti otkrile su mrežu od 12 osoba koje su pomagale terorističkoj skupini koja je izvela atentate 11. travnja u Alžiru, objavila je u subotu agencija APS. Dvanaest uhićenih je također upleteno u atentate u predgrađu Alžira 30. listopada 2006. kada su poginule tri osobe i 24 su ranjene, dodaje APS pozivajući se na jedan sigurnosni izvor. U atentatima 11. travnja, za koje je odgovornost preuzeo Ogranak Al-Qaide u islamskom Magrebu (bivši GSPC, Salafistička skupina za propovijedanje i borbu), poginulo je 30 osoba a više od 220 osoba je ranjeno. Snage sigurnosti su također zaplijenile više od devet tona kiseline, a otkriveno je i skrovište TNT-a u Kabiliji, 110 kilometara istočno od glavnog grada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙