FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Bradtke u drniškom kraju

DRNIŠ, 17. svibnja 2007. (Hina) - Američki veleposlanik Robert Bradtke i direktor Misije USAID u Hrvatskoj William Jefferson danas su u Drnišu s domaćinima razgovarali o projektima koje je financirao USAID te o daljnjoj potpori Drnišanima.
DRNIŠ, 17. svibnja 2007. (Hina) - Američki veleposlanik Robert Bradtke i direktor Misije USAID u Hrvatskoj William Jefferson danas su u Drnišu s domaćinima razgovarali o projektima koje je financirao USAID te o daljnjoj potpori Drnišanima.

Kako je rekao drniški gradonačelnik Ante Dželalija, USAID je u sedam godina, koliko surađuje s gradom Drnišom, na drniškom području uložio osam milijuna kuna. To je velika potpora, kojom su obnovljeni infrastrukturni objekti, uređena gradska tržnica, opremljen dječji vrtić te izgrađeni športski objekti u Drnišu i nekoliko okolnih sela, kazao je Dželalija.

Memorandum o suradnji, koji je grad Drniš potpisao s USAID-om prošle godine, pridonijet će razvoju lokalne samouprave i gospodarstva, dodao je Dželalija.

Iako sam prvi put u Drnišu, jako mi je dobro poznata suradnja USAID-a i grada Drniša, istaknuo je veleposlanik Bradtke, ustvrdivši da je Drniš odličan primjer kako grad koji je u ratu bio znatno oštećen gradi bolju budućnost za sve svoje građane.

Veleposlanik Bradtke prošetao je gradskom tržnicom, obnovljenom ulaganjima USAID-a, posjetio dječji vrtić koji je također opremio USAID te mini mljekaru I-PAK u Pakovu Selu. U opremanje te mljekare te u nabavu laktofriza i cisterne za mljekare koji surađuju s mljekarom USAID je uložio oko 100 tisuća dolara. I-PAK je prošle godine preradio tri milijuna litara mlijeka te proizvodi četiri vrste visoko kvalitetna sira prepoznata na tržištu. Mljekara surađuje sa 700 kooperanata, a zapošljava 18 radnika, kazao je vlasnik I-PAK-a Ivan Petrović. Najavio je i nova ulaganja u farmu s 350 grla ovaca.

Boravak u drniškom kraju američki veleposlanik Robert Bradtke završio je razgledanjem Nacionalnog parka "Krke" gdje je posjetio Roški slap i franjevački samostan na Visovcu gdje je razgovorao s gvardijanom fra Žarkom Maretićem.

Nakon toga je nastavio vožnju brodom NP "Krke" prema Skradinskom buku. USAID u Nacionalnom parku "Krki" financira projekt "Ljetna praksa u stručnim poslovima upravljanja nacionalnim parkovima", o čemu je veleposlanik Bradtke razgovarao s ravnateljem NP-a Željkom Bulatom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙