FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 8. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

SPLIT - Predsjednik Sabora Vladimir Šeks otvorio je danas u Splitu u hotelu Marjan Drugi kongres hrvatskih znansvenika iz domovine i inozemstva. "Prvi kongres 2004. koji je bio održan u Zagrebu i Vukovaru bio je kongres nade, a sada na ovom drugom kongresu u Splitu provjeravamo koliko su ideje prvoga kongresa pretočene u zbilju", rekao je, uz ostalo, Šeks. Sudionike kongresa na kojem se okupilo oko 800 znanstvenika, pozdravio je i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Izet Iganović. Uvodno izlaganje održao je ministar znanosti Dragan Primorac. Svečanom otvaranju uz brojne uglednike nazočio je i banjalučki biskup msgr. Franjo Komarica.

ZAGREB - Središnja komemoracija u povodu 62. obljetnice bleiburške tragedije održat će se u nedjelju 13. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji, najavila je Informativna katolička agencija (IKA). Komemoracija će započeti u 11 sati molitvom kod grobnice hrvatskih žrtava na mjesnom groblju u Unter-Loibachu, te će se nastaviti procesijom do Bleiburškog polja. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić u 11,45 sati blagoslovit će novosagrađeni oltar na otvorenome Bleiburškom polju, a nakon toga će predvoditi misu za sve žrtve bleiburške tragedije i hrvatskoga Križnog puta.

ZAGREB - Oko 1800 hodočasnika u 38 autobusa otputovalo je jutros iz Zagreba na 15. jubilarno vojno-redarstveno hodočašće u svetište Lourdes koje organizira Vojni ordinarijat. Većinu hodočasnika čine vojnici i redarstvenici odnosno djelatnici MORH-a i MUP-a, a pridružili su im se predstavnici vatrogasne zajednice, branitelji i povijesne postrojbe, a s nekima su i članovi obitelji. Hodočašće predvode vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac i generalni vikar mons. Josip Šantić. Zapovjednik hodočašća je komodor Ante Urlić, a njegov zamjenik je brigadni general Slaven Zdilar. S hodočasnicima će biti 50-ak svećenika, a s njima putuje također vojni orkestar i klapa HRM-a "Sv. Juraj". U program hodočašća u Lourdesu u petak, 11. svibnja uključit će se i izaslanstvo hrvatske Vlade na čelu s ministricom Jadrankom Kosor i ministrima Berislavom Rončevićem i Ivicom Kirinom.

PULA - U dvorištu obiteljske kuće u mjestu Radeki Glavica u općini Marčana nedaleko Pule sinoć oko 22 sata 41-godišnji Miljenko Kolarević kuhinjskim je nožem ubio svoga oca 72-godišnjeg Borivoja Kolarevića, izvijestila je danas glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić. Ubojica je pod utjecajem alkohola iz još neutvrđenih razloga nakon verbalnog sukoba ocu zadao nekoliko uboda kuhinjskim nožem u predjelu leđa, grudnog koša i trbuha uslijed kojih je otac preminuo na mjestu događaja. Dvadeset minuta nakon ubojstva uhićen je Miljenko Kolarević, koji je policiji priznao počinjeno djelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙