FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 1. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

OKUČANI - Budnicom u izvedbi Orkestra HV-a ulicama Okučana te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Središnjeg križa u Spomen parku hrvatskim vitezovima, u Okučanima je jutros počelo obilježavanje 12. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak". Vijence podno spomen obilježja položila su i svijeće zapalili predsjednici Republike Hrvatske Stjepan Mesić, Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i Vlade dr. Ivo Sanader te izaslanstva Oružanih snaga RH, Ravnateljstva policije, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, stradalničkih i braniteljskih udruga te loklanih vlasti. Vojno-redarstvena akcija "Bljesak" počela je 1. svibnja 1995. u 5,30 sati i završila je sljedeći dan poslijepodne. Hrvatske snage oslobodile su zapadnu Slavoniju čime je označen početak procesa povratka hrvatskog suvereniteta u okvire međunarodno priznatih granica Republike Hrvatske.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog praznika rada - 1. svibnja, petstotinjak članova triju sindikalnih središnjica - Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatske udruge sindikata (HUS) i Sindikata usluga UNI-CRO, okupilo se oko 10 sati na Trgu bana Jelačića, gdje su im se prigodnim govorima obratili njihovi sindikalni čelnici. Ovogodišnja proslava 1. svibnja održava se pod geslom "Tražimo reformu mirovinske reforme, jer ne pristajemo na bijedu u starosti", kojom se želi upozoriti na težak položaj većine hrvatskih umirovljenika i nepravdu prema tzv. novim umirovljenicima. Predsjednica SSSH-a Ana Knežević istaknula je da 75 posto hrvatskih umirovljenika prima mirovinu ispod 1.800 kuna, te upozorila kako će sadašnjom dinamikom za deset godina mirovina biti na razini socijalne pomoći.

PULA - Predsjednik sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić upozorio je danas, u prigodi obilježavanja Međunarodnog praznika rada u Puli, na nisku razinu radničke svijesti i nezasitnost kapitala. "U posljednjih pet godina nije došlo do pomaka na bolje za radnika, već je nažalost došlo do potpune polarizacije u našem društvu, s jedne strane bogatih, a s druge siromašnih", izjavio je Bulić, izrazivši nezadovoljstvo reformom mirovinskog sustava. "Problem mirovina nije isključivo umirovljenika, već i radnika koji će doći u tu situaciju", rekao je, dometnuvši da je to i pitanje ljudskog dostojanstva. Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i povjerenik SSSH-a Istarske županije Slobodan Kapor na pulskom Trgu Portarata, gdje je održan sindikalni skup, položili su vijenac na spomen-ploču palim radnicima koji su 1920. u prvomajskim demonstracijama platili životom borbu za radnička prava.

BJELOVAR - Stotinjak je motociklista rano jutros u Bjelovaru, vožnjom ulicama grada, obilježilo Međunarodni praznik rada. Ta tradicionalna motociklistička budnica, jedinstveni način obilježavanja praznika rada u svijetu, održava se od 1930., kad je osnovan bjelovarski Moto klub, rekao je na početku budnice tajnik kluba Damir Cvjetičanin, dometnuvši kako budnica uvijek počinje u 5 sati. Tridesetih godina prošlog stoljeća radnici su vožnjom motociklima bez auspuha do izletišta Planinarac, desetak kilometara od Bjelovara, izražavali prosvjed protiv ondašnjih kapitalista koji su gušili radnička prava. U pratnji policije motocikli su ulicama grada vozili do 6,30 sati.

ZAGREB - U povodu najavljenog prosvjeda skupine građana Rogoznice, najavljenog za sutra ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, iz tog je Ministarstva danas priopćeno kako ono "ni na koji način nije nadležno za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, kao što nije niti izdavalo rješenja o njihovom uklanjanju". "U tom smislu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti nije u mogućnosti poduzeti nikakve radnje glede legalizacije bespravno sagrađenih objekata, unatoč činjenici da pojedini (vlasnici) imaju status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata", navodi se u priopćenju.

SISAK - Neimenovani 47-godišnjak iz Lijeve Martinske Vesi sinoć je teško ranjen u eksploziji naprave koju je sam aktivirao, priopćila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava. Očevidom je utvrđeno da se eksplozija dogodila oko 18 sati na nasipu uz lijevu obalu Save u Lijevoj Martinskoj Vesi u sisačkoj gornjoj Posavini. Policija nastavlja kriminalističku obradu kako bi utvrdila okolnosti tog događaja o kojem je izvijestila Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙