FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 15. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

PARIZ - Pariški muzej voštanih figura Grevin za 48 sati je ubrzao kraj predsjedničkog mandata Jacquesa Chiraca zamijenivši voštanu figuru odlazećeg francuskog predsjednika figurom novoizabranog Nicolasa Sarkozyja. Sarkozyjev voštani kip odjeven je u tamno odijelo i plavu košulju, a postavljen je između kipova čelnika država svijeta od Rusa Vladimira Putina do Georgesa W. Busha, na mjesto na kojem je godinama stajao Chiracov kip. Svjetski su moćnici postavljeni jedan do drugoga kao da poziraju za skupnu fotografiju a Chiracov kip nije uklonjen nego je samo premješten kao da promatra scenu. Voštani Nicolas Sarkozy u muzej Grevin prvi put je ušao 12. srpnja 2006. od kada je zajedno s kipovima Celine Dion, Charlesa Aznavoura i Bernarda Kouchnera stajao u malom kazalištu muzeja.

ZAGREB/NEW YORK - Osmijeh glumice Americe Ferrere, zvijezde popularne američke humoristične tv-serije "Ugly Betty" u kojoj igra djevojku koja pokušava uspjeti u modnoj industriji, nedavno je osiguran na deset milijuna dolara, prenijeli su britanski mediji. Osiguravajuće društvo Lloyds of London izvijestilo je da je policu osiguranja glumičina osmijeha zatražila i omogućila tvrtka koja se bavi proizvodnjom i distribucijom proizvoda za njegu zubi, a surađuje s mladom glumicom u jednoj humanitarnoj kampanji. 23-godišnja Ferrera u seriji glumi Betty Suarez - ružnog djevojčurka s fiksnom protezom na zubima koja radi za jedan snobovski njujorški modni časopis. ABC-eva TV-serija "Ugly Betty" u Sjedinjenim Državama počela se prikazivati u jesen prošle godine i odmah je postigla rekordnu gledanost i popularnost kod gledatelja. Ferrera kaže kako je polaskana činjenicom da joj je osmijeh osiguran na toliku svotu novca.

SYDNEY - Američki glumac Sylvester Stallone priznao je u utorak pred australskim sudom krivnju za unošenje hormona rasta kad je u veljači posjetio Australiju radi promocije najnovijeg filma. Šezdesetogodišnji glumac priznao je posjedovanje zabranjenih tvari po dolasku u zračnu luku Sydneyja iz SAD-a u veljači ove godine, kazali su njegovi odvjetnici na lokalnom sudu u Sydneyju. Stallone, koji je napustio Australiju 19. veljače nakon promotivnog boravka zbog filma "Rocky Balboa", nije bio na saslušanju. Morat će platiti maksimalnu novčanu kaznu od 22.000 australskih dolara (18.000 dolara).

WASHINGTON - Zaposlenici osnovne škole u Murfreesborou, u državi Tennessee u SAD-u, ocijenili su da je, kako bi se objasnilo djeci što se dogodilo na sveučilištu Virginia Tech, potrebno prirediti lažni oružani napad na školu koji se na kraju pokazao toliko uvjerljivim da je među djecom zavladala panika. Podvornik i učitelji rekli su djeci da se na krovu škole nalazi naoružani muškarac, zatvorili ih u mračnu sobu i uvjerili da su pucnjevi koje čuju usmjereni na njih. Rezultat: među djecom je zavladala panika. Eksperiment je vodio jedan od školskih savjetnika Don Bartch koji kaže da je njihova namjera bila didaktična. "Poslije toga smo se okupili i dugo raspravljali o tome što smo mogli napraviti da je ta situacija bila stvarna", tumači Bartch.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙