FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

HOUSTON - Teksaško sveučilište moralo je zaustaviti realizaciju planova o smještanju "farme" na kojem bi se proučavalo raspadanje ljudskoga trupla iz straha da lešinari koje bi privukla takva "farma" ne dovedu u opasnost zrakoplove iz obližnje zračne luke. Teksaško sveučilište odlučilo je da neće koristiti prostor u blizini lokalne zračne luke nakon što su dužnosnici izrazili zabrinutost da bi se lešinari privučeni tijelima u raspadu mogli sudarati sa zrakoplovima, rekao je Mark Hendricks, glasnogovornik sveučilišta. Sveučilište Texas State University u San Marcosu, 280 kilometra zapadno od Houstona, već mjesecima traži prostore za forenzička istraživanja ali je prvo nailazilo na otpor stanovnika a sada i mjesne zračne luke. "Mnogi ljudi ne žele to u svom dvorištu, što je svakako razumljivo. To je nedvojbeno proturječan projekt", rekao je Hendricks. Istraživači na takvim mjestima prikupljaju informacije koje koriste policijskim stručnjacima za određivanje vremena smrti i identifikacije žrtava.

LOS ANGELES - Paris Hilton bi zbog kršenja uvjetne kazne mogla provesti mnogo manje od 45 dana zahvaljujući politici vlasti i stanju u kalifornijskim zatvorima, rekle su vlasti Los Angelesa u četvrtak. Hilton, koja je prošlog tjedna osuđena na kaznu od 45 dana zatvora, iza rešetaka bi mogla provesti tri tjedna ili manje zbog politike da se zatvorenicima oprašta dio kazne zbog dobrog ponašanja ali i zbog preopterećenosti zatvorskog sustava, rekao je glasnogovornik ureda policije Los Angelesa Steve Whitmore. "Moguće je da to bude 21 dan ili 23 dana. To je složena formula koju određuje država. Moguće je da odsluži kraću kaznu", rekao je Whitmore. Što se tiče pretrpanosti "naš zatvor puca po šavovima" i neke su zatvorenice otpuštene nakon što su odslužile samo 10 posto kazne, rekao je Whitmore.

ENNIS - Što je zajedničko američkom senatoru i predsjedničkom kandidatu Baracku Obami, trojici Beatlesa, Bruceu Springsteenu, Grace Kelly, Muhammadu Aliju i Che Guevari? Svi oni, navodno, imaju irske korijene. Kako se čini mnoge slavne osobe iz cijeloga svijeta genealoški su povezane s Irskom. Jedan od njih je slavni boksač Muhammad Ali čiji predak potječe iz zapadnoga irskog okruga Clare. Istraživači iz Centra za nasljeđe okruga Clare otkrili su da je pra-pradjed bivšega svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji živio u Ennisu u Irskoj. "Abe Grady rođen je ovdje prije 160 godina, a oko 1860. emigrirao je u SAD, nastanio se u Kentuckyju i oženio Afroamerikankom", tvrdi Antionette O'Brian iz Centra. "I njihov se sin oženio Afroamerikankom, a jedna od njihovih kćeri bila je Odessa Lee Grady, majka Muhammada Alija", kaže O'Brian. Stoljećima su se stanovnici Irske iseljavali, a posebno sredinom 19. stoljeća dok je vladala glad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙