FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 14. svibnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

CHICAGO - Američka učenica i njezini djed i baka tužili su čikaški Odjel za obrazovanje jer je školska učiteljica (na zamjeni) u učionici prikazala film "Planina Brokeback", priču o dvojici kauboja homoseksualaca na američkom Divljem Zapadu koja je osvojila tri Oscara. U tužbi se navodi da je 12-godišnja Jessica Turner pretrpjela psihički stres nakon što je prošle godine pogledala film u razredu u svojoj osnovnoj školi. Djevojčica i njezini djed i baka, Kenneth i LaVerne Richardson, tužbom potražuju pola milijuna dolara odštete. U tužbi se navodi da je film prikazan bez dopuštenja roditelja ili skrbnika učenice.

WASHINGTON - Nova vrsta kolibrića, s plavo-zelenim vratom, pronađena je u kišnoj šumi u Kolumbiji i odmah zahtijeva zaštitu od utjecaja čovjeka, objavili su u nedjelju znanstvenici koji su pronašli pticu. Nazvana "kićeni napuhanonožac", nova je vrsta dvostruko veća od kolibrića veličine palca koji je pronađen na istoku SAD-a. Ime je dobio po smaragdno zelenoj i električno plavoj boji koje se prelijevaju na vratu mužjaka, te po čuperku od bijelog perja na vrhu noge kod ženki. Ornitolozi su kolibriće proučavali 2005. u planinama kišnih šuma u jugozapadnoj Kolumbiji, a nakon što je "kićeni napuhanonožac" ponovno viđen i prošle godine, njegove su fotografije upućene u njemački zoološko-istraživački muzej na potvrdu. Daljnja istraživanja pokazala su da je riječ o sigurno najspektakularnijem otkriću novoga kolibrića u zadnjem desetljeću i dulje, izjavio je njemački ornitolog Andre Weller.

ZAGREB/ŠANGAJ - Mačka zatočena u kontejneru na brodu koji je iz Kine prema Sjedinjenim Državama plovio 35 dana čudom je preživjela putovanje bez vode i hrane. Vlasnik trgovine za prodaju motocikličkih kaciga u gradu Raleighu u Sjevernoj Karolini, Eric Congdon bio je vrlo iznenađen, ali i raznježen kad je otvorivši kontejner u njemu ugledao uplašenu životinju u vrlo lošem stanju. Pretpostavlja se da je maca slučajno ušla u kontejner u Šangaju. Vlasnik trgovine nazvao ju je Kina i odmah je odveo na pregled lokalnoj veterinarki koja mu je kazala kako su mačke vrlo otporne životinje i da se vrlo dobro nose sa žeđi i glađu. "Većina životinja bez hrane može preživjeti nekoliko tjedana i samo nekoliko dana bez vode", rekla je veterinarka Michelle Misavage. "No, mačke imaju specifične bubrege, koji se mogu odlično prilagoditi nedostatku pitke vode te na neki način uspijevaju vrlo dugo koristiti zalihe u organizmu", objasnila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙