FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 9. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VUKOVAR - Dosadašnji potpredsjednik vukovarskog SDP-a i gradski vijećnik Ivica Žulj potpisao je pristupnicu za HSP, čiji će buduće biti vijećnik u vukovarskom Gradskom vijeću, potvrđeno je danas iz vukovarske gradske organizacije HSP-a. Obrazlažući razloge prelaska iz SDP-a u HSP, u razgovoru s novinarima Ivica Žulj istaknuo je svoje neslaganje s politikom koju provodi predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo. Pristupanjem Ivice Žulja HSP-u, ta će stranka ubuduće u Gradskom vijeću Vukovara umesto dva imati tri vjećnika, od kojih je Jure Bikušković i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća. U Gradskom vijeću Vukovara HDZ ima 11 vijećnika, SDSS-a 8 vijećnika, HSP tri, SDP dva, a jedan je nezavisni vijećnik. Na vlasti u gradu Vukovaru je koalicija HDZ-HSP.

OPATIJA - U organizaciji Hrvatskog saveza udruga pravnika u gospodarstvu danas je u Opatiji počeo Susret pravnika u gospodarstvu, na kojemu do 11. svibnja sudjeluje više stotina pravnika iz cijele Hrvatske. U povodu 45. obljetnice strukovnog udruživanja pravnika u gospodarstvu o cjeloživotnom obrazovanju pravnika izlagao je akademik Jakša Barbić, naglasivši kako je cjeloživotno obrazovanje postala prijeka potreba. Ocijenio je da reforma hrvatskog prava i prilagođavanje nacionalnog prava pravnoj stečevini Europske unije neće imati izgleda za uspjeh ako pravnička struka ne bude na razini koju će zahtijevati nove potrebe. Broj pravnika zaposlenih u gospodarstvu drastično se smanjio, upozorio je akademik Barbić, te naveo da je nekad u gospodarstvu bilo zaposleno oko 60 posto svih diplomiranih pravnika a da ih je danas upola manje.

VUKOVAR - Zavod za prostorno planiranje Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređanja i graditeljstva pokrenuo je danas, kao nositelj izrade, javnu raspravu o Prijedlogu prostornog plana područja posebnih obilježja višenamjenskog kanala Dunav-Sava, čija bi izgradnja trebala početi ove jeseni. Višenamjenski kanal Dunav-Sava, u dužini 61,5 kilometara povezivao bi rijeku Dunav kod Vukovara sa rijekom Savom kod Šamca. Pored prometne fukncije, kanal bi služio i za potrebe navodnjavanja poljoprivrednih površina te sportske i druge aktivnosti. Javna rasprava koja je počela danas, trajati će do 11. lipnja u Palači Srijem u sjedištu Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru i prostorijama općine Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji.

ZAGREB/MALI LOŠINJ - Državni centar 112 dobio je jutros informaciju iz Policijske uprave primorsko-goranske da se tijekom noći u Malom Lošinju dogodio požar na obiteljskoj kući, u kojoj je, prema prvim informacijama, pronađeno izgorjelo tijelo jedne osobe. Požar je dojavljen u Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Mali Lošinj u 2,45 sati. Na gašenje je izašlo 15 vatrogasaca sa 5 vozila. Požar je lokaliziran 3,25 sati, a ugašen u 3,50 sati. Kuća je potpuno izgorjela. Uzrok požara još nije utvrđen, a očevid će biti obavljen tijekom dana, navodi Državni centra 112.

ZAGREB - Držani centar 112 izvijestio je jutros o pronalasku zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava u Požeško-slavonskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Naime, iz Policijske uprave požeško-slavonske jučer oko 17,25 sati dojavljeno je kako su u šumskom predjelu Čukur, između Pakraca i Kusonja, pronađene tri minobacačke mine i jedna protupješadijska. Također je u mjestu Donji Grabovljani kod Pakraca pronađena ručna bomba u ograđenom prostoru za ovce. Djelatnici policije uklonili su sva minsko-eksplozivna sredstva. Županijski centar 112 Sisak dobio je jučer oko 15,50 sati dojavu građana da je u Lekeniku na svojoj njivi pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Dojava je proslijeđena policiji u Sisak. Djelatnici policije utvrdili su kako je riječ o zaostaloj kasetnoj bombi iz II. svjetskog rata, te su je uništili.

ZAGREB - Amerikanac i Britanac, najvjerojatnije pripadnici mirovnih snaga u Bosni i Hercegovini potukli su se rano jutros u stanu kojeg je unajmio Amerikanac, nakon čega su obojica s teškima ozljedama završili u bolnici. Sukob između 67-godišnjeg Amerikanca i 18-godišnjeg Britanaca izbio je jutros oko dva sata u stanu u središtu grada u Preobraženskoj ulici, izvijestila je danas zagrebačka policija. Amerikanac James Francis O. je s ozljedom glave zadržan na liječenju u KBC-u Zagreb, dok je njegov mlađi kolega James S. prošao sa slomljenom rukom te je pušten kući nakon što mu je pružena pomoć u Klinici za traumatologiju. U policiji još ne znaju što je bio povod sukobu, a pretpostavlja se da su se sudionici tučnjave poznavali od ranije i da su najverojatnije pripadnici mirovnih snaga u susjednoj državi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙