FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 11. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Deficit na tekućem računu platne bilance Hrvatske u 2006. godini iznosi 2,6 milijardi eura, čime je dosegnuo 7,7 posto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za prošlu godinu, pokazuju preliminarni podaci Hrvatske narodne banke. Tim je nastavljeno, drugu godinu zaredom, produbljivanje manjka na računu tekućih transakcija platne bilance, budući je u odnosu na godinu prije deficit povećan za 632 milijuna eura, kao i njegov udio u BDP-u koji je za 2005. iznosio 6,4 posto. Manjak na tekućem računu platne bilance od 7,7 posto BDP-a ipak je nešto niži od ranijih procjena da će premašiti 8 posto BDP-a.

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec održat će danas konferenciju za novinare u povodu pravorijeka Stalnog izabranog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori u predmetu SN holding i Hrvatski fond za privatizaciju. Stalno izabrano sudište donijelo je 23. ožujka pravorijek po kojemu je valjan sporazum između holdinga Dom i SN i Hrvatskog fonda za privatizaciju na osnovi kojeg bi dionicama Liburnia Riviera Hotela bile namirene tražbine tih holdinga prema državi nastale u razdoblju kuponske privatizacije. Iz tog pravorijeka proizlazi da arbitraža HGK smatra da većinski paket dionica Liburnia Riviera Hotela pripada dvama holdinzima. Gradsko Poglavarstvo Opatije bez obzira na to očekuje da će Vlada, kako je rečeno na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva, poduzeti sve da se ispuni obećanje o prijenosu 25 posto plus jedne dionice Liburnia Riviera Hotela na grad Opatiju do 14. lipnja. Prema opatijskom prijedlogu, holdinzi bi se obvezali da, ako sudski sporovi o dionicama budu riješeni u njihovu korist, prihvate da se njihove tražbine od HFP-a ili Vlade namire na drugi način.

ZAGREB - Izložba radova mladih hrvatskih umjetnika otvorena je sinoć u Gliptoteci HAZU. Od njih desetoro, koji su ušli u uži krug za nagradu "Essl Award 2007" koja promovira i podupire mlade umjetničke talente u srednjoj i jugoistočnoj Europi, najboljima su sinoć proglašeni Tonka Maleković, Zlatan Vehabović te Nina Kurtela, studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Time su, osim novčane nagrade, ponajbolji hrvatski mladi umjetnici dobili pravo sudjelovati na završnoj izložbi u Muzeju Essl u Austriji, gdje će izlagati zajedno s kolegama iz Slovenije, Slovačke, Češke i Mađarske. Među 10 najboljih, od 200-tinjak mladih umjetnika koji su u Hrvatskoj sudjelovali na natječaju, su i Rene Bachrach Krištofić, Snjažana Ban, Miran Blažek, Ida Blažičko, Zdravko Horvat, Margareta Milačić i Maja Rožman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙