FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zdravstveno stanje Ivice Račana jutros se naglo pogoršalo, priopćeno je iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću. Nastavljaju se mjere intenzivnog liječenja, dodaje se u priopćenju. Iz Ureda Predsjednika Republike Stjepana Mesića priopćeno je da je predsjednik Mesić danas posjetio Ivicu Račana u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Mesić je također u prostorijama SDP-a na Iblerovu trgu razgovarao sa zamjenicom predsjednika SDP-a Željkom Antunović i vodstvom stranke, kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa primilo je odluku australskog suda prema kojoj se bivši zapovjednik srpskih paravojnih snaga u ratu u Hrvatskoj, 51-godišnji Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, može izručiti Hrvatskoj, no u Ministarstvu se doznaje da Vasiljković ima mogućnost na još tri žalbe različitim sudskim instancama. Područni sud Novog Južnog Walesa u Sydneyu u četvrtak je odlučio da je Vasiljković, inače australski državljanin, podoban za izručenje Hrvatskoj. Kako je odluka suda iz Sydneya prvostupanjska po australskom Zakonu o izručenju iz 1988. Vasiljković ima pravo u roku od 15 dana od višeg suda zatražiti njezino preispitivanje. Po okončanju sudskog postupka, odnosno kad sudska odluka o izručenju postane konačna, rješenje o izručenju donosi australski ministar za pravosuđe i carinu, pojasnili u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa.

ZAGREB - Papin dan i 2. obljetnica pontifikata pape Benedikta XVI. proslavit će se u četvrtak, 19. travnja u zagrebačkoj katedrali, prenijela je danas Informativna katolička agencija (IKA). Misno slavlje u 18 sati predvodit će apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco Javier Lozano, zajedno s kardinalom Josipom Bozanićem i svim hrvatskim nadbiskupima i biskupima.

ZADAR - Vještaci zagrebačkoga Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" nakon očevida utvrdili su da je ispod službenog vozila benkovačkog gradonačelnika Branka Kutije postavljena za sada nepoznata eksplozivna naprava. Njezino aktiviranje izazvalo je eksploziju na službenom automobilu "renault laguna" u vlasništvu grada Benkovca te oštetilo gradonačelnikov privatni automobil "citroen xsara". S mjesta događaja uzeti su tragovi koji će biti proslijeđeni na vještačenja. Zadarska Policijska uprava jutros je izvijestila da je protiv nepoznata počinitelja podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Eksplozija se dogodila jučer oko 2 sata u dvorištu obiteljske kuće benkovačkog gradonačelnika u Zadru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙