FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks se upisao u Knjigu žalosti otvorenu u Hrvatskom saboru povodu smrti Ivice Račana

ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - Knjiga žalosti u povodu smrti Ivice Račana otvorena je danas u Hrvatskom saboru, a prvi se u nju upisao predsjednik Sabora Vladimir Šeks.
ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - Knjiga žalosti u povodu smrti Ivice Račana otvorena je danas u Hrvatskom saboru, a prvi se u nju upisao predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Danas i idućih dana u Knjigu žalosti u Hrvatskom saboru upisivat će se saborski zastupnici i ostali državni dužnosnici.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks u Knjigu žalosti upisao je:

"Povodom smrti Ivice Račana, čovjeka, političara, saborskog zastupnika, bivšeg predsjednika Vlade, čovjeka koji je sudjelujući više desetljeća u političkom i javnom životu Hrvatske i Jugoslavije dao doprinos oblikovanju političkih zbivanja, kako u vremenu tih desetljeća, noseći njihov pečat, tako i u prihvaćanju promjena.

U prijelomnim trenucima raspada bivše Jugoslavije i komunističkog-socijalističkog ideološkog sustava imao je političke zrelosti prihvatiti zaokret prema novom demokratskom poretku.

Ivičino zauzimanje za europske vrijednosti za europsku Hrvatsku predstavlja značajnu stečevinu hrvatske politike.

Kolegi u Saboru, suputniku u političkim dionicama suvremene hrvatske povijesti, Ivici Račanu, silaskom sa životne i političke pozornice - jedno veliko Hvala", upisao je predsjednik Sabora Vladimir Šeks u Knjigu žalosti.

Knjiga je postavljena u predvorju, ispred ulaza u sabornicu. Na stolu na kojem je Knjiga žalosti postavljena je fotografija Ivice Račana i zapaljen lampion (crven, bijeli, plavi s hrvatskim grbom). Pokraj stola je hrvatska zastava spuštena na pola koplja i crna zastava žalosti za Ivicom Račanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙