FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Mišura i dalje treći u Hyeresu

HYERES, 24. travnja 2007. (Hina) - Nakon tri dana jedrenja na regati olimpijskih klasa u francuskom Hyeresu Marin Mišura (Labud Split) zauzima i dalje visoko treće mjesto u klasi "finn".
HYERES, 24. travnja 2007. (Hina) - Nakon tri dana jedrenja na regati olimpijskih klasa u francuskom Hyeresu Marin Mišura (Labud Split) zauzima i dalje visoko treće mjesto u klasi "finn".

Danas je bio još jedan težak dan u nizu zbog slabog vjetra. Klasa "finn" ipak je odjedrila dva plova. Marin je u prvom plovu bio 19., no to ga nije obeshrabrilo, naprotiv dalo mu je dodatni motiv pa je u drugom pobijedio. Prvi nakon pet plovova je Jonas Hoegh Christensen iz Danske s 15 negativnih bodova, drugi je Britanac Edward Wright s 21 bodom, Marin ima 29. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta Split) je 13., danas je u oba plova ušao 15. u cilj.

Odlične vijesti stižu i sa polja "laseraša" koji su danas odradili samo jedan plov. Nakon pet plovova među 105 kormilarki klase "laser radial" Tina Mihelić (Galeb Kostrena) je osma, a Tonči Stipanović (Mornar Split) je deveti među 188 "lasera" nakon četiri plova, što su iznimna postignuća. Tina je danas bila deveta u petom plovu regate, a Tonči u četvrtom 17. U "laser radialu" 34. je Gea Barbić (Vega Pula), 50. Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba Pula). U "laseru" 19. je Daniel Mihelić (Galeb), 24. Milan Vujasinović (Labud), 30. Luka Radelić (Mornar). Svi navedeni natjecanje će sutra nastaviti u zlatnim skupinama. Prvi je u "laseru" Australac Michael Blackburn, a u "radialu" Norvežanka Elin Maria Samdal.

Posada Šime Fantela/Igor Marenić (Sv. Krševan Zadar) u klasi "470" bila je na najboljem putu da se pridruži vrhu poretka. U četvrtom plovu regate, prvom danas, bili su sedmi, međutim u petom plovu su ponovno diskvalificirani radi preuranjenog starta. Diskvalifikaciju iz drugog plova su nakon pet jedrenja odbacili, ali sad ih je još jedan DSQ ponovno spustio u poretku, na 36. mjesto. Da su u petom plovu ušli među deset u cilj, to bi bilo dovoljno za plasman među prva 3-4. Česić/Kujundžić (Split) su 55.

Fantela/Marenić ipak su ušli u zlatnu skupinu, a možda i Česić/Kujundžić koji su na granici. U klasi "470" vodstvo su preuzeli Francuzi Leboucher/Garos.

U zlatnoj skupini klase 49er natjecanje će nastaviti posada Kostov/Cupać (Uskok Zadar), koja se nakon šest plovova među 74 posade nalazi na 30. mjestu. 49eri su danas odjedrili tri plova. Prvi su Britanci Pink/Wheeler.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙