FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: Mišura drži treće mjesto u Hyeresu

ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Marin Mišura (Labud, Split) nakon tri plova zauzima treće mjesto u klasi Finn na prestižnoj Semaine Olympique Francaise de Voile regati u francuskom Hyeresu.
ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Marin Mišura (Labud, Split) nakon tri plova zauzima treće mjesto u klasi Finn na prestižnoj Semaine Olympique Francaise de Voile regati u francuskom Hyeresu.

Danas se jedrilo ponovno po vrlo slabom vjetru, pa ni ne čude vrlo šaroliki rezultati, primjerice jučer vodeći Novozelanđanin Dan Slater danas je bio tek 31. i pao je na peto mjesto ukupno. Mišura je danas ušao 13. u cilj. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) bio je deveti i popeo se na 14. mjesto nakon tri plova. Prvi je Danac Jonas Hoegh Christensen.

Laseri su danas odjedrili dva plova. Nakon tri jedrenja Tonči Stipanović (Mornar, Split) je sjajan sedmi među 188 natjecatelja. Tonči je danas ubilježio 11. i 9. mjesto. Nakon dva plova sjajno su stajali naši laseraši, imali smo četiri kormilara u prvih 15, međutim treći plov danas nije dobro prošao za nas, pa su Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), Milan Vujasinović (Labud) i Luka Radelić (Mornar) pali na 23., 28. i 30. mjesto. Mate Arapov (Mornar) je 47. Možemo reći da je danas najbolji dan u ovoj klasi uz Stipanovića ustvari imao Tonko Kuzmanić (Mornar), koji je bio peti i 13. i popeo se na 59. mjesto. Na prvom mjestu je Michael Blackburn (AUS).

Posada Fantela/Marenić (Sv. Krševan, Zadar) u trećem plovu klase 470 opet su bili izvrsni, drugi, i željno iščekuju odbacivanje kako bi iz svog zbira bodova izbacili jučerašnju diskvalifikaciju. Nakon tri plova su 36. Česić/Kujundžić (Split) su na 54. mjestu. U muškoj konkurenciji klase 470 vode i dalje Poljaci Piasecki/Zieminski.

U klasi 49er Kostov/Cupać (Uskok, Zadar) u današnja dva plova nisu imali dobar start, što ih je spustilo u ukupnom poretku na 35. mjesto nakon tri plova među 74 posade. Vodeća posada ove klase su Morrison/Rhodes (VB).

Flota od 105 djevojaka u klasi Laser Radial danas je odjedrila dva plova. Nakon četiri jedrenja Tina Mihelić (Galeb, Kostrena) popela se na više nego dobro 15. mjesto. Tina je danas imala 20. i 3. mjesto. "Jako je teško za jedriti, vjetar je slab, puše sa svih strana" komentirala je Tina. Solidno 17. u prvom plovu i odlično drugo u drugom upisala je danas Gea Barbić (Vega, Pula) i popela se na 41. mjesto ukupno. Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula) je 35., danas je bila dva puta 15. U vodstvu je u Laser Radialu Norvežanka Elin Maria Samdal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙