FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - Mišura zadržao vodstvo

ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski jedriličar Marin Mišura zadržao je vodeću poziciju u klasi Finn na regati olimpijskih klasa u Palma de Mallorci.
ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Hrvatski jedriličar Marin Mišura zadržao je vodeću poziciju u klasi Finn na regati olimpijskih klasa u Palma de Mallorci.

Član splitskog Labuda u tri današnja plova po vjetru snage oko 10 čvorova bio je 14., treći i 20. i nakon sedam plovova ima pet negativnih bodova manje od drugoplasiranog Nizozemca Potsme u konkurenciji 55 natjecatelja. Treći je Danac Christensen, aktualni svjetski prvak. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) napredovao je za jedno mjesto i sad je peti. Kljaković Gašpić danas je bio 10., 13. i treći.

Dobar dan u zlatnim skupinama Lasera i Laser Radiala imali Milan Vujasinović (Labud, Split) i Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula). Laseraši su odjedrili dva plova. Vujasinović je bio drugi i 14. i nakon sedam plovova popeo se na odlično visoko deseto mjesto među 138 kormilara. Razlike u bodovima su u ovoj klasi vrlo male. Vujasinovića samo sedam bodova dijeli od petog mjesta. Luka Radelić (Mornar, Split) je 56., a Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) 58. Prvi je i dalje Argentinac Alsogaray. Mateja Petronijević je nakon šest plovova 14. u konkurenciji 91 kormilarke klase Laser Radial. Danas je Mateja bila sedma i 25. Tina Mihelić (Galeb) je 32., a Gea Barbić (Vega, Pula) 45. Vodstvo je preuzela Evi van Acker (BEL).

Fantela/Marenić (Sv. Krševan, Zadar) nisu se dobro snašli danas u zlatnoj skupini klase 470, pali su nakon sedam plovova na 19. mjesto među 116 posada. Česić/Kujundžić (Split) jedre u srebrnoj skupini i nalaze se na 47. mjestu. Prvo mjesto zauzimaju Leboucher/Garos (FRA). U konkurenciji 80 49er-a u srebrnoj skupini jedre Kostov/Cupać (Uskok, Zadar), trenutačno su 45. Krpeljević/Lalić (Mornar, Split) su u brončanoj skupini i zauzimaju 66. mjesto.

Sutra je zadnji dan regate u kojem će na more isploviti oko 1500 jedriličara, koliko ih ove godine nastupa u Palmi. U petak je još samo predviđen plov za odličja u koji ulazi deset najboljih u svakoj klasi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙