FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednik Europske komisije Franco Frattini naglasio je u četvrtak u Zagrebu važnost reformi kako bi se hrvatsko zakonodavstvo uskladilo s europskim, ali je i upozorio da Hrvatska mora pokazati konkretne rezultate, ne samo zbog Bruxellesa i svojeg puta prema EU, nego i zbog svojih vlastitih građana. Frattini je, kao povjerenik za pravosuđe, slobodu i sigurnost, nadležan za dva poglavlja hrvatskih pregovora s EU, poglavlje Pravosuđe i temeljna ljudska prava te Pravda, sloboda i sigurnost. "Cijenim napore vaše vlade na putu integracije u EU, ali postoji još velik posao koji se treba završiti, ne samo na reformama zakonodavstva, već i na provedbi", rekao je Frattini u govoru na sjednici hrvatske Vlade.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je poruku sućuti predsjedniku Alžira Abdelazizu Boutefliki u povodu terorističkih napada u glavnome gradu Alžira u kojima je poginulo više od 20, a ranjeno više od 200 osoba. Hrvatska najoštrije osuđuje terorističke napade usmjerene protiv života alžirskih građana i stabilnosti Alžira, napisao je Mesić i dodao da je globalni terorizam zlo kojemu se cijeli svijet treba zajednički suprotstaviti.

SEUL - Novac koji je bio u jednoj banci u Macau, a koji Sjeverna Koreja traži prije nego što počne zatvarati nuklearni reaktor, čeka da ga se uzme, izjavio je u četvrtak pomoćnik američke državne tajnice Christopher Hill. SAD su priopćile ovog tjedna da su vlasti u Macau odblokirale oko 25 milijuna američkih dolara koji su bili zamrznuti u Banco Delta Asia (BDA) oko 18 mjeseci. Glavni izaslanik Južne Koreje na šesterostranim pregovorima o okončanju nuklearnih ambicija Pjongjanga izjavio je da će vjerojatno trebati nekoliko dana da se riješi pitanje preuzimanja novčanih sredstava.

TOKYO - Kineski premijer Wen Jiabao održao je u četvrtak govor u japanskom parlamentu, što je prvo obraćanje jednog kineskog čelnika japanskim zastupnicima, u kojem je istaknuo potrebu da Kina i Japan prevladaju sporove oko svoje povijesti te da poboljšaju svoje bilateralne odnose. Obostrano razumijevanje koristilo bi dvjema susjednim zemljama koje su bile žrtve rata, dodao je. Wen je rekao da Kina, čije je dijelove Japan okupirao od 1931. do 1945., cijeni žaljenje i isprike koje je uputio Japan zbog svoje ratne agresije, ali je pozvao Tokyo da djeluje u skladu s tim.

BHUBANESWAR - Indija je pokusno ispalila u četvrtak svoju najsnažniju balističku raketu Agni III koja može nositi nuklearnu bojevu glavu i ima domet više od 3.000 kilometara, izjavio je jedan znanstvenik. Testiranje Agni, što znači "vatra" na sanskrtu, izvršeno je nakon neuspjelog pokusa u srpnju prošle godine kada je taka raketa pala u Bengalski zaljev nakon lansiranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙