FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 29. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 29. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BRUXELLES - Hrvatska će u četvrtak u Bruxellesu na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju otvoriti pregovore u poglavlju Pravo intelektualnog vlasništva. To će biti šesto poglavlje, koje se otvora od početka pregovora. Hrvatska je do sada otvorila i privremeno zatvorila pregovore u dva poglavlja - Znanost i istraživanje i Obrazovanje i kultura. Pregovori su otvoreni u još tri poglavlja - Ekonomska i monetarna politika, Poduzetništvo i industrijska politika i Carinska unija. Europska unija je za privremeno zatvaranje pregovora u poglavlju Pravo intelektualnog vlasništva postavila dva benchmarka (mjerila). U prvom mjerilu se traži dovršetak usklađivanja zakonodavstva koji pokriva to područje, a u drugom se traži uspostava potrebnih mehanizama za provedbu toga zakonodavstva.

MOGADISHU - Najmanje pet osoba ubijeno je u četvrtak u zoru u žestokim sukobima na jugu Mogadishua između pobunjenika i etiopske vojske, izvijestili su svjedoci i novinar France pressea. Novinar je vidio tijela dvoje civila u južnoj četvrti Ali Kamina a svjedoci su otkrili još tri leša. Sukobi su počeli rano ujutro, nakon raspoređivanja somalskih i etiopskih vladinih trupa u četvrti Ali Kamin. Radi se o prvim većim sukobima u Mogadishu od subote, nakon što je prethodnog dana potpisan sporazum o prekidu vatre s etiopskom vojskom, kako tvrdi moćan klan Hawiye, koji se protivi vladi.

JAKARTA - Dvije osobe zaražene virusom ptičje gripe preminule su u Indoneziji, objavilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva u Jakrti. Radi se četvrtom i petom smrtnom slučaju u tri dana. Od početka 2005. Indonezija je zabilježila 71 smrtni slučaj, polovicu smrti do kojih je došlo zbog virusa H5N1 na planetu, priopćeno je iz Svjetske zdravstvene organizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙