FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 12. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SYDNEY - Zapovjednik srpskih paravojnih snaga u ratu u Hrvatskoj Dragan vasiljković, poznatiji kao "kapetan Dragan" izgubio je u četvrtak pravnu bitku kojom je htio izbjeći australsko izručenje Hrvatskoj. "Dragan Vasiljković može biti predan Republici Hrvatskoj", rekao je sudac Paul Cloran na sudu u Sydneyu i objavio da je zahtjev službenoga Zagreba za izručenje Vasiljkovića valjan. Vasiljković je za rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini bio poznat kao "kapetan Dragan". Uhićen je u Australiji u siječnju 2006. godine, na temelju zahtjeva hrvatskih vlasti.

WASHINGTON - Američki Senat u srijedu je prihvatio zakonsku mjeru kojom se ublažavaju ograničenja za financiranje istraživanja embrionalnih matičnih stanica iz saveznog proračuna, ne obazirući se na prijetnju predsjednika Georgea W. Busha da će ponovno staviti veto na taj zakon, koji treba proširiti put do novih metoda liječenja. Senat je prijedlog izglasao sa 63 glasa za i 34 protiv, što je vrlo blizu dvotrećinskoj većini koja je potrebna da bi se srušio predsjednikov veto. Očekuje se da će Predstavnički dom Kongresa, koji je ove godine usvojio sličnu mjeru, prihvatiti senatsku verziju kako bi ona bila upućena Bushu.

WASHINGTON - Američki nacionalni obavještajni direktor Mike McConnell u srijedu je objavio novi plan za jačanje sposobnosti obavještajne zajednice da zaštiti Sjedinjene Države od još jednog terorističkog napada. Prijedlog uključuje poteze koji bi za 100 dana trebali poboljšati suradnju i širu podjelu informacija među 16 američkih obavještajnih službi, agresivnije novačenje Amerikanaca u prvoj generaciji koji poznaju jezike i kulturu ključnih područja kao što su Bliski istok i jugozapadna Azija, najavio je McConnell. Nove mjere predviđaju i skraćivanje vremena za sigurnosne provjere novih kadrova i nabavke najnovijih tehnoloških dostignuća za rad.

BAGDAD - Osam ljudi poginulo je u četvrtak u eksploziji kamiona bombe na jednom mostu u Bagdadu, a nekoliko automobila odletjelo je u rijeku Tigris, priopćila je iračka policija. Policija je izjavila da je eksplozija, do koje je došlo u vrijeme najveće jutarnje gužve, oštetila most Sarafiya u sjevernom Bagdadu. Jedan od potpornja mosta se srušio. Četiri ili pet automobila palo je u rijeku i broj mrtvih bi mogao rasti, navodi policija dodajući da su 22 osobe ozlijeđene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙