FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I S P R A V A K "SKV: Svijet u 15,30 sati"

ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da rabe ispravljeni "SKV: Svijet u 15,30 sati", emitiran pod brojem HNA7525.
ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da rabe ispravljeni "SKV: Svijet u 15,30 sati", emitiran pod brojem HNA7525.

U prvoj vijesti iz Beograda treba pisati da je videosnimak umorstva Bošnjaka u Srebrenici prvi puta prikazan na suđenju Slobodanu Miloševiću 2005. godine, a ne 1995. godine, kao što je to greškom bilo napisano.

SKV ponavljamo u cijelosti

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 15,30 sati.

BEOGRAD - Vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu u utorak će izreći presudu petorici Srba pripadnika paravojne formacije "Škorpioni" optuženima za ratni zločin protiv bosanskih Muslimana iz Srebrenice 1995. godine. Za strijeljanje šestorice Bošnjaka u Trnovu optuženi su Slobodan Medić, Pera Petrašević i Branislav Medić, dok se Aleksandar Medić i Aleksandar Vukov terete za pomaganje. Optužnica je podignuta na osnovi video-snimka egzekucije, koji je prvi puta prikazan na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom 2005. godine. Slobodan Davidović, šesti počinitelj tog zločina identificiran na snimku, već je osuđen u Hrvatskoj na 15 godina zatvora.

PARIZ - Predsjednička utrka u Francuskoj ušla je u ponedjeljak u završni sprint sa službenim početkom predizborne kampanje tijekom koje će Nicolas Sarkozy (desnica) pokušati sačuvati svoju prednost pred tri ozbiljna protivnika. Trinaest dana do prvog kruga predsjedničkih izbora, otvara se nova faza u kontekstu središnjeg francuskog političkog života: čak 42 posto ispitanika, ili 18 milijuna ljudi, još je neodlučno za koga će glasovati 22. travnja, pokazuju rezultati ispitivanja javnog mišljenja objavljeni u nedjelju. Ako Sarkozy izgleda kao gotovo siguran kandidat kojeg očekuje drugi krug 6. svibnja, Segolene Royal će se morati boriti za očuvanje druge pozicije pred centristom Francoisom Bayrouom i prijetnjom s ekstremne desnice Jean Marie Le Penom.

RIM - Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu pokraj Rima pred oko tri tisuće vjernika i turista izrekao molitvu Regina Coeli i pozvao katolike na obranu kršćanske vjere. "Isus ponavlja kako se ne treba plaštiti najave njegova uskrsnuća", kazao je Papa i naglasio kako su sada tu najavu "kršćani pozvani širiti do krajnjih granica svijeta. Kršćanska vjera ne nastaje prihvaćanjem doktrine, već susretom s Uskrsom, s Kristom umrlim i uskrslim", rekao je Benedikt XVI. Ivan Pavao II. je postavši papom 1978. pozvao cijelo čovječanstvo da se ne boji, a te riječi je sada njegov nasljednik uputio vjernicima, naglasivši da kršćani trebaju "nositi evanđelje u cijeli svijet".

ANKARA - Turska vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK) podržava premijera Recepa Tayyipa Erdogana kao kandidata za budućeg predsjednika Turske, izjavio je u ponedjeljak jedan ministar u vladi. Turski parlament, u kojem AK (desni centar) ima veliku većinu, birat će novog predsjednika nakon što sadašnji predsjednik Ahmet Necdet Sezer ode u mirovinu u svibnju. Turska sekularna elita snažno se protivi tome da Erdogan, političar s islamističkom pozadinom, postane predsjednikom jer strahuje da bi mogao pokušati potkopati strogu odvojenost države i vjere u zemlji. "Postoji konsenzus među 353 zastupnika stranke AK da premijer postane naš kandidat za predsjednika", rekao je potpredsjednik vlade Abdullatif Sener, a prenosi dnevnik Milliyet.

ZAGREB - Vodeći nuklearni pregovarač Sjeverne Koreje poručio je u ponedjeljak Sjedinjenim Državama da će njegova vlada pozvati inspektore Ujedinjenih naroda čim se odmrzne spornih sjevernokorejskih 25 milijuna dolara. Zamjenik sjevernokorejskoga ministra vanjskih poslova Kim Kye Gwan sastao se s Billom Richardsonom, demokratskim predsjedničkim kandidatom i Anthonyjem Principijem, nekadašnjim ministrom za veterane u administraciji Georgea W. Busha, koji su u posjetu Pyongyangu. Kim im je rekao da će "sjevernokorejska vlada pozvati... inspektore odmah natrag čim se ta sredstva vrate Sjevernoj Koreji", rekao je Principi, a prenosi Associated Press.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙