FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Njemački zoološki vrt oborio je svjetski rekord u veličini uskrsnog drveta, okitivši jedan hrast s više od 75.000 jaja, objavili su organizatori. Oko 200 ljudi, vrtići i škole donirali su pisanice koje su obješene na crveni hrast pred oko 3.000 gledatelja u zoološkom vrtu u Rostocku u sjeveroistočnoj Njemačkoj. Na kićenje je ukupno utrošeno 76.600 jaja koja će na drvetu ostati do dječjeg dana 1. lipnja. Prijašnji rekord s 20.030 jaja držao je također njemački grad Dresden od 2004. godine. Zoološki vrt u Rostocku namjerava se s ovim postignućem prijaviti i za Guinnessovu knjigu rekorda.

PEKING - Kineska Komunistička partija otpustila je jednog lokalnog službenika jer ima previše djece, i sa ženom i s ljubavnicom, čime je prekršio strogu politiku planiranja obitelji, objavile su državne novine u ponedjeljak. Qin Huaiwen, koji je vodio građevinski ured u Yulinu u sjeverozapadnoj provinciji Shaanxi, ima tri kćeri sa ženom, te sina i kćer s ljubavnicom, ističe list Beijing News, dok je većini Kineza dozvoljeno samo jedno dijete. Jedna od kćeri, koju ima sa ženom, bila je registrirana kao ženina sestra, a dvoje djece koje ima s ljubavnicom uzelo je majčino prezime i živjelo s djedom i bakom. No, istina je izašla na vidjelo nakon što se ljubavnica počela žaliti na nedostatnu potporu svojoj djeci, kao i na drugorazrednu poziciju u odnosu na ženu. Qin je nijekao da su djeca koju ima s ljubavnicom njegova, ali je DNA test pokazao suprotno. Osim što je ostao bez posla, optužen je za preljub i izbačen iz Partije.

BEČ - Radikalne dijete mogu značajno smanjiti razinu koncentracije i brzinu reakcije tijekom vožnje, upozorio je Austrijski autoklub (OeAMTC). Pozivajući se na navode liječnika, ova je udruga priopćila da niska razina šećera u krvi i manjak tekućine, što su posljedice radikalnih dijeta, izazivaju umor i smanjuju vid. Također, u vožnji ne treba zanemariti nuspojave pilula za redukciju apetita koje smanjuju brzinu reakcije vozača, priopćio je Austrijski autoklub. Liječnici u takvim slučajevima preporučuju uzimanje hrane bogate vitaminima, puno tekućine i tablete glukoze koje služe za aktivaciju moždanih stanica.

HANOJ - Mali bijeli miš koji je jurio Boeingom 777 zračne kompanije Vietnam Airlines odgodio je za više od četiri sata let iz Hanoja prema Tokiju, objavili su vijetnamski listovi. Mišića je prije polijetanja primjetio jedan od putnika. "Tehničari su poslani da pronađu miša, a potraga je trajala više od četiri sata", pišu vijetnamski mediji. Za to vrijeme svi su putnici i njihova prtljaga privremeno iskrcani iz zrakoplova. Miš je naposlijetku pronađen, a u vijestima se ne navodi kakva mu je bila daljnja sudbina. Zaposlenici Vietnam Airlinesa sumnjaju da je glodavca u zrakoplov unio netko od putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙