FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 13. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo izbor zanimljivosti iz svijeta.

NAPULJ - Dvojica čuvara napuljskog Arheološkog muzeja otišla su iz noćne smjene kako bi kupili dvije doze kokaina ali ih je zaustavila i prijavila policija. Jedna je ophodnja napuljske policije u nedjelju pred jutro, kako kaže vijest, primijetila automobil u kojem su bila dva muškarca. Jedan od dvojice bio je u pidžami iako je, kako se kasnije pokazalo, bio u službi. Upravo je on i izašao iz kola kako bi kod preprodavača kupio dvije doze kokaina. Kada je policija prišla preprodavač droge je pobjegao dok su dvojica kupaca kokaina zaustavljena i identificirana. Policajcima nije trebalo mnogo da ustanove kako su kupci droge zaposlenici nacionalnog arheološkog muzeja i da su, premda su bili u službi do 7 i 30, otišli s radnog mjesta. Policija je stoga dvojicu čuvara, starih 45 i 42 godine, prijavila i za težu prijevaru.

MUMBAI - Jedna od najprestižnijih indijskih škola, Indian Institute of Technology (IIT), ograničila je svojim studentima pristup internetu, ustvrdivši da ovisnost o 'surfanju', igricama i blogovima loše utječe na njihov uspjeh, čineći ih sve osamljenijima, zatvorenijima pa čak i sklonim samoubojstvu. "Studenti danas nemaju pojma tko mu je prvi susjed u domu jer stalno vise na internetu", kazao je dekan Prakash Gopalan, zadužen za studentska pitanja. Osim što su sve nedruželjubiviji, studenti zbog interneta često ujutro kasne na predavanja ili ih naprosto prespavaju.

MILANO - Sudac milanskog suda za maloljetnike idućih će dana donijeti odluku o zahtjevu bake i djeda u kasnim šezdesetima koji traže da mogu viđati svoje unuke jer im to kćer nakon "banalne prepirke" već više od godinu dana zabranjuje. Dvije strane u ponedjeljak pred sucem nisu uspjele sporazumno riješiti spor te su baka i djed odlučili nastaviti sa sudskim postupkom. Po njihovim pravnim zastupnicima odvajanje uzrokuje "patnju djevojčica koje su odjednom, preko noći, lišene, ljubavi bake i djeda". Baka i djed koji žive u okolici Milana stoga nisu imali drugog izbora nego zatražiti od suda za maloljetnike da "uredi pravo posjeta u tjednom ritmu" koje im je predugo uskraćeno te sada nestrpljivo čekaju odluku suca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙