FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 7. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 7. travnja 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

MOSKVA - Fotografijama predsjednika Vladimira Putina obješenima o stabla na zemljištu na kojem je predviđena gradnja stambenog naselja, stanovnici Stavropolja pokušavaju spasiti drveće od rušenja, piše ruski dnevni list Izvjestija. Lokalne vlasti odlučile su u toj zoni podići stambenu četvrtu i počeli su rušiti drveće, a tada se skupina stanovnika dosjetila obraniti šumu magijom imena Putin. "Gradonačelnik Stavropolja stalno ponavlja da podržava Putina. Mislili smo kako se neće usuditi dirati u sliku Vladimira Vladimiroviča", objasnila je jedna od aktivistica, a njezina je kolegica dodala kako zamisao funkcionira, jer drvosječe "sijeku samo stabla na kojima nema fotografije. Ako na deblu visi njegov portret, boje se". Stanovnici svaku večer dežuraju kako bi spriječili radnike da uklone predsjednikove fotografije.

WASHINGTON - Trinaestogodišnju učenicu policija je u jednoj newyorškoj školi uhitila i odvela s lisicama na rukama, jer je šarala po školskoj klupi. U vremenima kada se po školama bilježe mnogo teži ispadi uhićenje zbog oštećenja jedne klupe učinilo se pretjeranim majci djevojčice koja je prosvjedovala i zbog poniženja koje je njena kćer pretrpila kada joj je pred školskim drugovima kao kriminalcu policija stavila lisice na ruke. Učenica Chelsea Fraser uhićena je na zahtjev ravnatelja škole u Brooklynu zato što je na klupi napisala "Okay". Po vlastima riječ je o vandalskom činu, povezanom s nedjelom druga tri učenika, također uhićenih, koji su učionici izlijepili naljepnicama.

WASHINGTON - Zagrijavanje planeta zadaje udarac i jednoj od turističkih ikona Sjedinjenih Država, jezeru Lake Superior u državi Minnesota poznatom po tome što je posebice dojmljivo za zimskih mjeseci kada se u potpunosti zaledi. Stručnjaci smatraju da će se do 2040. godine jezero Lake Superior, jedno od najposjećenijih jezera na kontinentu, prestati lediti te će tako izgubiti dio svoje privlačnosti uslijed klimatskih promjena. "Simptom klimatskih promjena" izgleda da posebno pogađa Lake Superior koje se, primijetili su znanstvenici sa sveučilišta Duluh u Minnesoti, zagrijava brže no okolni prostori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙