FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati

BEOGRAD - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica ocijenio je u utorak, u izjavi srbijanskoj agenciji Tanjug, da ruski veto na Ahtisaarijev plan ''ima u najdubljem smislu povijesno značenje za Srbiju i srpski narod''. ''Ruski veto u Vijeću sigurnosti UN na plan Ahtisaarija da se razdijeli Srbija, da se samovoljno prekroje njene državne granice, i veto Rusije na brutalno otimanje 15 posto srpske teritorije, ima u najdubljem smislu povijesno značenje za Srbiju i srpski narod'', istakao je Koštunica u izjavi Tanjugu, koju prenose srbijanski elektronički mediji.

ZAGREB - Latvija i Rusija u utorak su potpisale povijesni sporazum o dijelu međusobne granice o kojem se spore od raspada Sovjetskoga Saveza 1991., objavile su agencije. Agencija Reuters javlja kako je baltička država Latvija bila jedna od prvih zemalja koja je otišla iz SSSR-a, a 2004. se ulaskom u Europsku uniju i NATO još više udaljila iz ruske zone utjecaja. "Bezuvjetno potpisivanje ovoga sporazuma odgovara našim nacionalnim interesima i ojačat će odnose naših dviju zemalja, ali i cijeloga europskog kontinenta", rekao je ruski premijer Mihail Fradkov. "Za Latviju, kao i za sve zemlje Europske unije, veoma je važna izgradnja stabilnih i pragmatičnih odnosa s Rusijom", rekao je latvijski premijer Aigar Kalvitis.

BAGDAD - Najmanje 17 osoba, među kojima žene i djeca, ubijeno je u nizu napada diljem Iraka, doznaje se od sigurnosnih služba. Četvero civila, među kojima dvoje djece i žena, izgubilo je život, a četrnaestero je ranjeno kada su dvije minobacačke granate pale na njihove kuće u miješanoj četvrti Abou Chir na jugozapadu Bagdada, izvijestio je sigurnosni izvor.

SINGAPUR - Irak je postao epicentar međunarodnog terorizma te sada privlači ekstremiste iz čitavog muslimanskog svijeta, kazao je u utorak u Singapuru Rohan Gunaratna, ugledni stručnjak za terorizam na konferenciji o sigurnosti Azije. Usporedo sa slabljenjem međunarodne terorističke mreže al Qaede čije se članstvo u proteklih pet godina svelo na 500 pripadnika umjesto nekadašnjih dvije do tri tisuće boraca, razvijalo se desetak drugih skupina diljem svijeta, a nadahnjivalo se istom ideologijom džihada (svetog rata), kazao je Gunaratna. Te nove skupine usredotočene su na Irak, kazao je stručnjak. Događaji u Iraku nisu zapalili samo muslimanske esktremiste Bliskog istoka, već i ekstremiste iz Afrike i Azije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙