FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 4. travnja

ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 4. travnja.
ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 4. travnja.

ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) i Zagrebačka burza predstavit će Kodeks korporativnog upravljanja. Primjena kodeksa preporučuje se društvima uvrštenim na Zagrebačku burzu, u službeno i redovno tržište te tržište javnih dioničkih društava. Kodeks donose HANFA i Zagrebačka burza s ciljem uspostavljanja visokih kriterija korporativnog upravljanja, a time i poboljšanja investicijske klime u Hrvatskoj, posebice zaštite manjinskih dioničara (9,15 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

OPATIJA - Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika organizira dvodnevnu konferenciju 'Hrvatski javni sektor - reforma i razvojne perspektive'. Prvog dana rada konferencije govorit će se, uz ostalo, o fiskalnim i financijskim kapacitetima financiranja javne potrošnje u Hrvatskoj u ovoj godini, o pretpristupnim fondovima EU kao izvoru financiranja razvoja javnog sektora, te državnoj reviziji u funkciji racionalizacije javne potrošnje (9.30 sati, Hotel Ambasador, Peršićeva 1).

ZAGREB - Čelnike francuske tvrtke Lactalis, koja je kupila zagrebački Dukat, primit će u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva ministar Petar Čobanković. Na sastanku ministra Čobankovića sa vlasnikom Lactalisa Emmanuelom Besnierom sa suradnicima razgovarat će o detaljima vezanim za Lactulisovu kupnju Dukata te razvojnim planovima novog vlasnika za Dukat. Nakon sastanka, koji je zatvoren za novinare, najavljene su izjave (početak sastanka u 15 sati, izjave oko 16 sati, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78 ).

ZAGREB - Tvrtke Lactalis i Dukat održat će konferenciju za novinare. Francuski Lactalis kupio je od Luke Rajića 91,49 posto dionica mljekarske industrije Dukat za ukupno 2,06 milijardi kuna. Njihovim je sporazumom predviđena i obveza Lactalisa na daljnji razvoj poslovanja Dukata te primarne proizvodnje mlijeka, uz obvezu zadržavanja najmanje postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima. Mliječna grupacija Lactalis u 2006. ostvarila je prihode od prodaje u visini 7,9 milijardi eura koji bi ove godine trebali porasti na devet milijardi eura. Po podacima iz 2006. Lactalis zapošljava 30 tisuća radnika, od čega 13 tisuća izvan Francuske. (17.30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Izvršnog odbora Hrvatske udruge hotelijera i restoratera s predstavnicima Vlade, saborskog Odbora za turizam, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice teme su pripreme turističke sezone te rasprava 'Hrvatsko hotelijerstvo na raskrižju' (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U povodu posjeta predsjednika Uprave koncerna Njemačkih željeznica Hartmuta Mahdorna Hrvatskim željeznicama (HŽ), u HŽ-u će se održati konferencija za novinare. Mehdorn će prije konferencije razgovarati s predsjednikom Uprave HŽ Holdinga Davorinom Kobakom i državnim tajnikom za promet Draženom Breglecom. Teme razgovora bit će iskustva u restrukturiranju željeznica, suradnja u putničkom i teretnom prometu na desetom paneuropskom koridoru i druge. Nakon razgovora dvojica direktora potpisat će sporazum o strateškoj suradnji (11.30 sati, HŽ - Mihanovićeva 12).

OPATIJA - Svečanost otvaranja 4. prodajne izložbe proizvođača suvenira Hrvatske "Kvarner expo 2007." na kojemu će do 7. travnja sudjelovati oko 250 izlagača. Organizatori izložbe su Obrtnička komora primorko-goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija i tvrtka Alpe Adria Expo.(Kristalna dvorana hotela "Kvarner", u 12 sati)

ZAGREB - Cijene stanova u Hrvatskoj i dalje rastu, pri čemu najveći doprinos poskupljenju stambenih kvadrata daju sve veće cijene stanova u Zagrebu. Tako je prosječna cijena kvadratnog metra novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u drugom polugodištu prošle godine u Hrvatskoj iznosila 10.920 kuna, što je 5,8 posto više nego u istom polugodištu godine prije. Pritom se cijena kvadrata takvog novog stana u Zagrebu popela na 12.614 kuna, što je za čak 14,5 posto ili za 1.598 kuna više nego u istom razdoblju prethodne godine. Istodobno, po podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku, cijena kvadrata novog stana kojeg su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe u ostalim naseljima u Hrvatskoj iznosila je 9.344 kune, što je pak za 3,7 posto ili za 357 kuna manje nego u drugom polugodištu 2005.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙