FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko-Kvarner i Sisačka eko-akcija traže Dragičevićevu ispriku

RIJEKA,25. ožujka 2007.(Hina) - Udruge Eko-Kvarner i Sisačka eko-akcija ocijenile su danas da su izjave predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića o ekološkim udrugama neistinite i uvredljive te su zatražile njegovu javnu ispriku.
RIJEKA,25. ožujka 2007.(Hina) - Udruge Eko-Kvarner i Sisačka eko-akcija ocijenile su danas da su izjave predsjednika Uprave Ine Tomislava Dragičevića o ekološkim udrugama neistinite i uvredljive te su zatražile njegovu javnu ispriku.

Ako se ne ispriča, Eko-Kvarner najavljuje radikalnije poteze "koji neće povoljno utjecati" na ugled Ine i vrijednost njezinih dionica, a Sisačka eko-akcija SEA najavljuje da će tražiti njegovu ostavku.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević rekao je na konferenciji za novinare prije dva dana, na kojoj su predstavljeni Inini poslovni rezultati, kako Ina, "ne bude li modernizacija rafinerija završena na vrijeme", izlazi s tržišta, te je upozorio na "marginalne grupe ili pojedince koji si daju za pravo procjenjivati što je u interesu države ili kompanije", to jest na primjedbe ekoloških udruga.

Spomenuo je pritom da je - nakon odluke i početka radova na "Claus" pogonu u Rafineriji Sisak "organizirana hajka" protiv Ine - upitao je li Ina jedini zagađivač u Sisku, koji je bio središte teške industrije, te ne kriju li se iza ekologije često i privatni interesi. Ustvrdio je kako će Ina učiniti ono što je planirala te da su u toj tvrtki apsolutno sigurni u uspješan završetak modernizacije rafinerija.

Eko-Kvarner priopćio je danas da je "zgranut njegovom arogantnom i bahatom izjavom koja obiluje neistinama i uvredama".

"Udruge građana iz Siska i s Kvarnera u dosadašnjim su istupima naglašavale da podupiru rekonstrukciju rafinerija u Kostreni i Sisku. Ako predsjednik Uprave Ine s time nije upoznat, to znači ili da je posve neinformiran, ili namjerno ne govori istinu... U odnosu prema navodnom poštovanju zakona na koje se poziva Dragičević, možemo upozoriti na višegodišnje izmjereno prekoračenje emisija plinova i buke u Kostreni i Sisku", ističe se u tom priopćenju.

Sisačka Eko-akcija SEA u priopćenju poručuje Dragičeviću da su njegove "riječi i djela opasni" za hrvatske građane.

Napominjući kako nije opovrgnuta najava da je Dragičević kandidat za veleposlanika u Moskvi, obje udruge ocjenjuju kako to nije prihvatljivo jer bi kao veleposlanik trebao zastupati interese svih hrvatskih građana, uključujući i organizacije civilnog društva i ekološke udruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙