FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić o zahtjevu osječke Hvidre i vlasti u Vukovaru

GOSPIĆ, 25. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić ocijenio je danas da zahtjev osječke Hvidre za razrješenje glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića "ima određenog utemeljenja" te da će on morati odgovoriti na primjedbe te udruge.
GOSPIĆ, 25. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić ocijenio je danas da zahtjev osječke Hvidre za razrješenje glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića "ima određenog utemeljenja" te da će on morati odgovoriti na primjedbe te udruge.

"Oni prigovaraju gospodinu Bajiću da se u ove posljednje dvije godine isključivo bavio upitnim problemima s hrvatske strane, a da je praktički zanemario progon Kadijevića i ostalih ratnih zločinaca. U svakom slučaju, inicijativa ima određenog utemeljenja i mislim da će on morati vrlo kvalitetno dati odgovor na te primjedbe osječke Hvidre, a mislim također da će Vlada u ovom trenutku imati problem više koji nije očekivala", rekao je Đapić, koji je u Gospiću bio na izbornoj skupštini Županijskoga vijeća stranke.

Osječka je Hvidra svoj zahtjev danas poslala Vladi s konferencije za novinare s obrazloženjem da je Bajić "napravio niz propusta u radu i narušio čast i dostojanstvo Domovinskog rata i njegovih sudionika". Ustvrdila je kako je zanemario pokretanje postupaka protiv najistaknutijih ratnih zločinaca iz agresorske JNA, paravojnih postrojba i političkih struktura na okupiranom teritoriju, a pokrenuo je veći broj kaznenih postupaka protiv branitelja sumnjičeći ih za ratni zločin iako, tvrdi osječka Hvidra, pojedinačna kaznena djela hrvatskih branitelja nemaju po Ženevskoj konvenciji obilježja ratnog zločina.

Na novinarsko pitanje je li na pomolu kriza gradske vlasti u Vukovaru, Đapić je odgovorio da problem postoji, i to zato što HDZ nije jasno definirao tko mu je koalicijski partner - SDSS ili HSP.

"Formalno jest HSP, ali se oni oslanjaju na SDSS. A kad im zatreba potpora u odnosu na SDSS, oslone se na nas. Sad mi želimo da se stvari jasno postave - jesmo li mi partneri ili nismo. Nama ne smeta ako će HDZ ići sa SDSS-om u pravu i formalnu koaliciju, ali - dok smo formalni partneri - očekujemo da budemo upozoreni kad razgovaraju sa SDSS-om, da znamo o čemu se točno radi, a ne da se manipulira HSP-om. Tu naš predsjednik podružnice Nikola Tot ima punu potporu stranke", zaključio je Anto Đapić.

Za novog predsjednika Županijskoga vijeća HSP-a, koje je kao i sve podružnice raspušteno prije tri godine, jednoglasno je izabran Marijan Brkljačić iz Gospića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙