FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adlešić u Kninu: HSLS o područjima posebne državne skrbi

KNIN, 23. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji za novinare u Kninu najavila kako će se ta stranka aktivnije uključiti u rješavanje problema na područjima posebne državne skrbi.
KNIN, 23. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji za novinare u Kninu najavila kako će se ta stranka aktivnije uključiti u rješavanje problema na područjima posebne državne skrbi.

Najprije treba smanjiti broj građana s privremenim adresama na kninskom, benkovačkom i drugim područjima na koja su došli nakon njihova oslobođenja te im dati stalnu adresu, pa onda planirati budućnost, rekla je predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić. Dodala je kako je rješavanje stambenog statusa hrvatskih branitelja te doseljenika u tome gradu nadstranačko pitanje.

Govoreći o gospodarskom programu HSLS-a, istaknula je kako se stranka zauzima za manje poduzetničke zone, kojima će, po dosadašnjim iskustvima, biti potrebno dvije do tri godine, da zažive.

Konferenciji za novinare nazočili su i Zlatko Kramarić, zamjenik predsjednice HSLS-a, Stanko Zrilić, potpredsjednik stranke, Željko Sačić predsjednik Odbora za branitelje i nacionalnu sigurnost HSLS-a, Joško Ćaćić, predsjednik kninskog ogranka HSLS, i potpredsjednik Županijske organizacije HSLS-a Šibensko-kninske županije.

Zrilić drži da su obitelji, mahom mlade, koje su se nakon "Oluje" na poziv ondašnje Vlade doselile na kninsko područje danas prevarene, jer obećanja kao što su 25 posto više plaće i rješavanje stambenih pitanja nisu ispunjena. Oni su i danas, 12 godina nakon naseljenja, taoci politike, kazao je.

Željko Sačić, predsjednik Odbora za branitelje i nacionalnu sigurnost HSLS, ne očekuje da će se stambeno pitanje za više od tisuću branitelja, koji su podnijeli zahtjeve za darovanje stanova u Kninu, riješiti do kraja godine, kako je to najavila Vlada, jer nisu riješeni vlasnički odnosi i uknjižba tih stanova.

Ujedno je upozorio i na sličan položaj Janjevaca u Kistanjama gdje je država izgradila 120 obiteljskih kuća na privatnom zemljištu.

Sačić je govorio i o HSLS-ovu programu za branitelje, glavni cilj kojega je rad i zapošljavanje branitelja poticajnim mjerama, a ne njihovo umirovljenje, upozorivši kako je danas 30.000 novih zahtjeva branitelja za umirovljenje. HSLS je protiv stvaranja braniteljskih kasta i branitelja koji se s 40 godina ne bi ničim bavili, dodao je Sačić, zatraživši ista prava i za branitelje koji su taj status stekli u postrojbama HVO-a, a mnogi su se zajedno borili s pripadnicima HV-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙