FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Sporazum o suradnji HSS-a, HSLS-a i PGS-a

RIJEKA,7. ožujka 2007.(Hina) - Predsjednici HSS-a, HSLS-a i PGS-a , Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš danas su u Rijeci potpisali Sporazum o suradnji i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore.
RIJEKA,7. ožujka 2007.(Hina) - Predsjednici HSS-a, HSLS-a i PGS-a , Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš danas su u Rijeci potpisali Sporazum o suradnji i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore.

Na konferenciji za novinstvo Đurđa Adlešić je rekla da priključenje PGS-a, kao regionalne stranke, već dogovorenoj suradnji HSS-a i HSLS-a potvrđuje opredjeljenost ovih stranaka za ravnomjeran razvoj zemlje i financijsku decentralizaciju. Adlešić je navela da u toj koaliciji stranke neće biti u službi niti jednog lidera.

Josip Friščić ustvrdio je da je glavno pitanje kako pokrenuti ravnomjeran razvoj zemlje, istaknuvši da je centralističko upravljanje pokazalo do sada sve negativnosti.

Naveo je da nisu potrebna dodatna porezna opterećenja građana, već drukčija preraspodjela poreznih sredstava i to uglavnom usmjeravanjem prema lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Time bi se, rekao je predsjednik HSS-a, onemogućila prijetnja da za desetak godina cijela Hrvatska živi u sedam ili osam gradova.

Predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ocijenio je da je ovaj sporazum "mali, ali jasan doprinos zaustavljanju metropolizacije Hrvatske". Rekao je kako se sve tri stranke slažu da treba zaustaviti fizički rast Zagreba. Dodao je da su usklađena stajališta i oko potrebe zaštite mora, otoka i priobalja, šumskih i vodnih renti, te o štetnosti da su sjedišta svih državnih tvrtaka u Zagrebu pa se tamo i plaćaju porezi na dobit ostvarenu u cijeloj zemlji.

Čelnici stranaka rekli su da će u ovom sastavu zajednički izaći na izbore u 7. i 8. izbornoj jedinici, ali da još nisu razgovarali o poretku na izbornim listama, već samo o usklađenju programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙