FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o koaliciji HSS-a, HSLS-a i PGS-a

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednici HSS-a, HSLS-a i PGS-a Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš potpisali su u utorak u Zagrebu Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Predsjednici HSS-a, HSLS-a i PGS-a Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš potpisali su u utorak u Zagrebu Sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore.

Prema riječima predsjednika HSS-a Josipa Friščića ova koalicija na predstojećim izborima namjerava osvojiti najmanje od 21 do 25 zastupničkih mjesta u Saboru.

Dodao je da su te tri stranke otvorene za suradnju s drugim strankama te da očekuju da bi im u skoro vrijeme mogle pristupiti i neke važnije regionalne stranke. Odbio je navesti koje su to stranke rekavši da će se sljedeći tjedan pregovarati s njima, a na novinarski upit koje stranke priželjkuje u koaliciji, odbio je precizirati.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić je istaknula da te stranke koje su danas potpisale sporazum već oko 5 mjeseci surađuju i usklađuju svoje programe, naglasivši da ta koalicija ima namjeru postati alternativa sadašnjoj vlasti.

Rekla je da prema nekim anketama ima svega osam posto građana koji vjeruju političarima i ocijenila da su za to krive dvije najveće stranke koje se iscrpljuju međusobnim optuživanjima.

Izrazivši zadovoljstvo pristupom PGS-a ovoj koaliciji, Nikola Ivaniš rekao je da oni kao regionalna stranka podupiru stranke političkog centra i koaliciju koja se zalaže za ravnomjeran razvoj Hrvatske, a ne za njenu metroplizaciju.

Rekao je da je protiv političke bipolarizacije na dvije stranke te da je bipolarnost političke scene strana hrvatskom političkom biću.

Inače, potpisani Sporazum ima osam poglavlja, a ove tri stranke potpisale su usuglašeni tekst sporazuma i zajedničkog predizbornog temelja koji ima deset glavnih točaka. Riječ je o 10 ciljeva među kojima su decentralizacija, potpora jačanju poduzetničke klime u društvu, zaštita nacionalnog bogatstva i nacionalnog interesa, domaće poljoprivrede, nacionalnih manjina i drugo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙