FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o jamstvu EBRD-a za Riječku obilaznicu

ZAGREB,21. ožujka 2007. ((Hina)) - Saborski zastupnici podržali su danas u raspravi konačni prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt riječke obilaznice.
ZAGREB,21. ožujka 2007. ((Hina)) - Saborski zastupnici podržali su danas u raspravi konačni prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora o jamstvu između Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za projekt riječke obilaznice.

"Za nastavak radova na riječkoj obilaznici bit će potrebno 85 milijuna eura, od čega će se 45 milijuna osigurati putem Hrvatskih cesta, a 40 milijuna zajmom EBRD-a", rekao je ime predlagatelja, Vlade RH, državni tajnik u Ministarstvu prometa Zdravko Livaković i naglasio kako će ta investicija biti doprinos razrješenju "prometnog čepa" na toj prometnici.

Premda je Biserka Perman, u ime Kluba SDP-a, rekla da će ta stranka podržati prijedlog, upozorila je da bi bilo dobro najprije dovršiti dionicu Orehovica-Diračje jer će u protivnom dionica Sv.Kuzam-Križišće, koja je dobila prioritet, voditi "ni otkuda nikuda".

"U čemu je svrha, ako će vozači i dalje morati stajati u koloni da dođu do Sv.Kuzma-Križišća", upitala je.

Državni tajnik joj je odgovorio da razlog leži u projektnoj dokumentaciji, koja nije do kraja bila pripremljena i za dionicu Orehovica-Diračje.

O HNS-ovom prijedlogu zaključka za dopunu odluke o načinu prodaje, cijeni, vremenu i uvjetima prodaje dionica INA-Industrije nafte d.d. javnom ponudom i posebnim pogodnostima prodaje hrvatskim građanima, zastupnici drugih stranaka nisu se izjašnjavali. Tim prijedlogom, kako su objasnili iz HNS-a, željeli su da se stjecanje Ininih dionica omogući i mirovinskim fondovima pod istim uvjetima koje su imali građani, kao i da se hrvatskim građanima omogući pravo prvenstva, bez obzira na iznos kupljenih dionica.

"Naši su građani sada oštećeni i posredno i neposredno", rekla je Alenka Košiša Čičin- Šain i dodala da su u HNS-u odlučili i danas upozoriti na tu situaciju, kako se ne bi ponavljala kod eventualne prodaje drugih velikih tvrtki.

Bez rasprave prihvaćen je Konačni prijedlog zakona o potvrđivanju ugovora Hrvatske i Turske o socijalnom osiguranju.

Saborski zastupnici za danas su završili s radom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙