FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu 21. ožujka

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu 21. ožujka.
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu 21. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra će početi 25. sjednicu koja će, sa stankom za uskršnje blagdane, trajati do kraja travnja, a na dnevnom je redu 40-ak točaka, uglavnom zakonskih prijedloga Vlade i zastupničkih klubova. Novu sjednicu Sabor će, uobičajeno, početi 'aktualnim prijepodnevom' tijekom kojega će pitanja premijeru Ivi Sanaderu i članovima Vlade postaviti 40 zastupnika. Na dnevnom redu 25. sjednice je osam zakona iz paketa usklađivanja s propisima Europske unije - zakoni o hrani, o gnojivima, o tržištu plina, o sigurnosti u željezničkom prometu, o sudskom registru, o humanitarnom razminiranju, itd. Sabor bi trebao potvrditi i nekoliko sporazuma o financiranju infrastrukturnih projekata, među kojima i onaj za projekt riječke obilaznice za koji će Hrvatska od Europske banke za obnovu i razvoj dobiti kredit od 40 milijuna eura (Trg sv. Marka 6, 9.30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje istraživanja Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) "Jednake mogućnosti na tržištu rada" koje se provodi u sklopu projekta "Unapređenje pravnog i institucionalnog okvira postizanja rodne jednakosti". Cilj istraživanja je utvrditi poštuje li se i u kojoj mjeri Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o radu u procesu zapošljavanja, uvjeta rada, plaća te napredovanja na radu (od 15 do 17 sati, Trg žrtava fašizma 6).

ZAGREB - Predstavljanje šeste po redu akcije "Top stipendija za top studente" i svečano potpisivanje Ugovora o suradnji u projektu između INE, Ingre, Vipneta, HRT-a, Diners Cluba i Podravke, s utemeljiteljem akcije magazinom Nacional. Na svečanosti je najavljen i dolazak ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca (Opatička 18, 11 sati).

LUKOVDOL - U sklopu Goranovog proljeća, kulturne manifestacije koja se održava već 44. puta, nagrada Goranov vijenac za ukupan prinos pjesničkoj umjetnosti bit će uručena Mili Stojiću, a nagrada Goran za mlade pjesnike Mariji Andrijašević. Prosudbena komisija za dodjelu Goranovog vijenca radila je u sastavu Krešimir Bagić, Miroslav Mićanović, Nikica Petrak, Andriana Škunca i Tvrtko Vuković, dok je komisija za dodjelu Gorana za mlade pjesnike radila u sastavu Miroslav Kirin, Ivica Prtenjača i Darija Žilić (12 sati).

ZAGREB - U sklopu redovitih susreta s novinarima u Ministarstvu kulture srijedom "Vrijeme za kulturu", o prijedlogu Zakona o audiovizualnim djelatnostima govorit će državni tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović (Runjaninova 2, 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Britanski pogled na Hrvatsku 1945.-1948." Katarine Spehnjak. Uz autoricu, o knjizi će govoriti i Nada Kisić Kolanović, Zdenko Radelić te urednik Ilija Ranić (Opatička 10, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige priča Dubravka Jelačića Bužimskog "Plava krvna zrnca". Knjigu će predstaviti Božidar Petrač, Strahimir Primorac i Zlatko Vitez (Trg bana Jelačića 7/1, 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙