FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 17. ožujka 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 17. ožujka 2007.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

LENZERHEIDE/ZAGREB

Hrvatska skijašica Ana Jelušić izletjela je u drugoj vožnji posljednjeg slaloma sezone Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu nakon što je u prvoj bila sedma, dok je senzacionalna pobjednica Austrijanka Nicole Hosp, a njezina sunarodnjakinja Marlies Schild bila 19. i ostala bez bodova. Jelušić se u Lenzerheideu borila za mjesto na postolju slaloma, no izletjela je nakon samo pet vrata druge vožnje, pa je u poretku slalomu zauzela konačno sedmo mjesto sa 328 bodova. Hosp je u slalomu pobjedom napravila veliki korak ka osvajanju Svjetskog kupa, jer prije sutrašnjeg veleslaloma, koji je njezina najbolja disciplina, ima 30 bodova prednosti ispred Marlies Schild. Drugo mjesto u zadnjem slalomu osvojila je Šveđanka Anja Paerson sa zaostatkom od 28 stotinki, dok je treća Slovakinja Veronika Zuzulova (+ 1.35).

ZAGREB

u Melbourneu je danas započelo 12. Svjetsko prvenstvo u plivanju, vaterpolu i vodenim sportovima na kojima će nastupiti rekordnih 2195 sportaša iz 173 država, među kojima su i hrvatski vaterpolisti, plivači i skakači u vodu. Vaterpolisti u Melbourneu očekuju medalju, a svoju prvu utakmicu igraju 20. ožujka sa Južnom Afrikom. Osim Južne Afrike u našoj skupini su još Australija i SAD. U skokovima na vodu Hrvatsku će predstavljati Šime Perić, Nataša Kolić i Petra Balog, a unatoč neodlasku najboljih Duje Draganje i Alekseja Puninskog, u Australiju odlazi i brojna plivačka delegacija u sastavu Ivan Tolić, Mario Todorović, Dominik Straga, Mario Delač, Ante Cvitković, Saša Imprić, Nikola Delić, Vanja Rogulj, Sanja Jovanović, Igor Čerenšek i Bruno Barbić. U daljinskom plivanju nastupit će Anja Trišić, Ana Bukovac i Marin Lazarić. Prvenstvo u Melbourneu prvo je na kojemu će FINA dijeliti i novčane nagrade za nositelje medalja i postavljače novih svjetskih rekorda. Ukupni nagradni fond je 1.925 milijuna USD, a plivački prvaci dobit će 12.000 USD, srebrni 7.000, a brončani 5.000. U vaterpolu će zlato vrijediti 60.000 USD, srebro 40.000, a bronca 30.000 dolara.

Izgleda da će se za medalje i novčane nagrade najviše pomučiti natjecatelji u daljinskom plivanju, koji će plivati u otvorenom moru ispred Melbournea, a koliko je to opasno svjedoči Nijemica Angela Maurer koja je trenirajući opazila morskoga psa. Organizatori nastoje postići maksimalnu sigurnost pa je iznad mora nekoliko helikoptera u potrazi za tamnim sjenama morrskih grabežljivaca u moru, koje je vrlo hladno sa temperaturama do 18 stupnjeva. Inače, FINA je odlučila da će se sljedeće SP za dvije godine održati u Rimu, a za ono 2011. kandidiraju Šangaj, katarska Doha, južnoafrički Durban, San Francisco i Madrid, dok se očekuje i kandidatura jednog japanskog grada.

LENZERHEIDE

Talijan Massimiliano Blardone vodeći je nakon prve vožnje zadnjega veleslaloma Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu sa samo stotinku sekunde bržim vremenom od Norvežanina Aksel Lunda Svindala, dok trećeplasirani Francuz Joel Chenal zaostaje 63 stotinke. Svindalu se smiješi i ukupna pobjeda u Svjetskom kupu jer je njegov veliki konkurent Austrijanac Benjamin Raich izletio u prvoj vožnji i ostao bez bodova. U ukupnom poretku Raich ima samo tri boda više od Svindala. Druga vožnja na rasporedu je u 12.30 sati.

NEW YORK

Philadelphia 76ers su u uzbudljivoj utakmici svladali Utah Jazz sa 89:88, a hrvatski košarkaš Gordan Giriček je za 25 minuta igre imao 10 koševa (šut 4:6, trice 2:2), 3 skoka i 1 asist. Dvoboj je odlučio malo poznati Kyle Korver košem pet sekundi prije kraja, a taj šut će pamtiti i Giriček jer je u pokušaju da spriječi Corverov šut naletio na blok ogromnog Samuela Dalemberta i ostao nekoliko trenutaka nokautiran ležati na parketu. "Udario me kukom u čeljust i jako me zabolilo. Žao mi je što je ta akcija rezultirala pobjedničkim košem, ali mislim da se Dalembert kretao u bloku, te da je to bio očiti prekršaj. Ovo je NBA, a ne američki nogomet", kazao je Giriček. U Los Angelesu je jednu od svojih inspirativnijih večeri imao Kobe Bryant, koji je u pobjedi Lakersa u produžetku nad Portlandom (116:111) postigao čak 65 koševa, od čega 24 u četvrtoj četvrtini i devet u produžetku. Bryantu je to drugi učinak karijere nakon onih 81 Torontu prošle sezone, a sinoć je gađao 23:39, postigao je osam trica i bacanja gađao 11:12. Dallas Mavericksi su nakon dva poraza sinoć pobijedili (106:101) Boston Celticse, a Nijemac Dirk Nowitzki je ubacio 26 od svojih ukupno 30 koševa u drugom poluvremenu. Josh Howard (30) je izjednačio svoj osobni rekord. U derbiju večeri Detroit Pistonsi su bili bolji od Phoenix Sunsa (105:83), a razlog domaćeg teškog poraza Sunsa je izvrsna obrana Detroita, te odličan napadački učinak Ronalda Murraya (25) i Rasheeda Wallacea (20).

MELBOURNE

Finac Kimi Raikkonen će u svojoj prvoj utrci u bolidu Ferraria na nedjeljnoj Velikoj nagradi Australije u Melbourneu startati s najbolje pozicije. Raikkonen je time ušao u povijest jer je prvi vozač Ferraria nakon legendarnog Juana Manuela Fangia (1956) koji je u prvoj utrci za talijansku momčad osvojio pravo da starta sa najbolje pozicije. Finac je imao najbrže vrijeme kvalifikacija ispred dvostrukog svjetskog prvaka Španjolca Fernanda Alonsa, koji sada vozi za McLaren, te Nijemca Nicka Heidfelda (BMW Sauber).Veliko iznenađenje napravio je Britanac Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) koji je u prvim F1 kvalifikacijama u životu imao četvrto vrijeme, dok je iznimno talentirani Poljak Robert Kubica (BMW-Sauber) peti.

ZAGREB

Tri su dana natjecanja prošla na prestižnoj Expert Olympic Garda regati na talijanskom jezeru Garda, a hrvatski jedriličari i dalje stoje više nego dobro. Klase 470, Laser, Finn, Laser Radial, Zvijezda i RS:X imaju po osam plovova, a 49er devet.U klasi Finn stanje je na vrhu nepromijenjeno, Slovenac Gašper Vinčec je prvi, a naš Marin Mišura (Labud, Split) drugi. Emil Tomašević (Mornar) je napredovao na 14. mjesto. U Laseru Daniel Mihelić (Galeb) i dalje je peti. U ovoj klasi vodstvo je preuzeo Nizozemac Marc de Haas. Laseri su se danas podijelili u zlatnu i srebrnu skupinu, od tri hrvatska kormilara samo je Mihelić u zlatnoj skupini. Oni koji su ušli u zlatnu bore se dalje za vrh poretka, dok su srebrna i brončana "utješne" skupine za donji dio poretka. Gea Barbić (Vega, Pula) i danas je dobro jedrila u klasi Laser Radial, nakon osam plovova bolja je za dva mjesta, sad je šesta. Deseta je Tina Mihelić (Galeb). Belgijanka Evi Van Acker jednostavno briljira, i danas je pobijedila u oba plova.Posada Česić/Kujundžić (Split) u klasi 470 napredovali su za dva mjesta i sad su šesti, danas su u cilj ušli četvrti i drugi. Talijani Zandona/Trani čvrsto drže vodeću poziciju. Dvije hrvatske juniorske posade zadržale su iste pozicije kao i jučer Knezović/Jerčić (Split) su 21., a Jakovčev/Šupe (Uskok, Zadar) su 22. U klasi Zvijezda Lovrović/Mikuličić (3.Maj) su 11., a Lovrović/Lovrović (3. Maj) 17. Na prvom mjestu su Novozelanđani Pepper/Nichol. Klasa 49er je brojčano najslabija, ali u svakom slučaju dobar trening za naše posade. Vode Talijani Angiella/Zucheti, drugi su Ivanković/Ivanković (Croatia, Opatija), treći Kostov/Cupać (Uskok), peti Krpeljević/Lalić (Mornar).Ante Berlengi (Zenta, Split) u klasi RS:X je napredovao, a Luka Mratović (Mornar) malo pao u poretku. Berlengi je deveti, a Mratović 12. Na prvom mjestu još uvijek je Mađar Gadorfalvi.

Sutra je zadnji flotnog jedrenja, posljednja prigoda za natjecatelje da izbor nastup u nedjeljnom Medal raceu, plovu za odličja u koji ulazi deset najboljih.

INDIAN WELLS

Slovakinja Daniela Hantuchova i RusKinja Svetlana Kuznjecova igrat će u finalu 2.1 milijuna dolara vrijednog WTA turnira u Indian Wellsu. Hantuchova je svladala Kineskinju Na Li sa 7:5, 4:6, 6:1, a druga nositeljica Kuznjecova je bila bolja od Austrijanke Sybille Bammer sa 6:7 (5), 6:4, 6:1.U muškom dijelu turnira plasman u polufinale ostvarili su Srbin Novak Đoković pobjedom nad Španjolcem Davidom Ferrerom, te Škot Andy Murray, koji je svladao Nijemica Tommya Haasa.

ATP četvrtfinale:

Andrew Murray (VB/13) - Thomas Haas (Njem/9) 3:6, 6:3, 7:6 (10:8);

Novak Djoković (Srb/12) - David Ferrer (Špa/14) 6:3, 6:4

WTA polufinale

Daniela Hantuchova (Slk/14) - Na Li (Kina/12) 7:5, 4:6, 6:1;

Svetlana Kuznjecova (Rus/2) - Sybille Bammer (Aut) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1

BERLIN

U prvom susretu 26. kola Njemačke lige Energie Cottbus je u Berlinu svladao Herthu sa 1:0 pogotkom Radua u 47. minuti. Za Herthu je cijelu utakmicu igrao Josip Šimunić i dobio žuti karton, dok je za Energie 90 minuta igrao mario Cvitanović, također uz žuti karton.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 89:88

(Gordan Giriček za 25 minuta igre 10 koševa, šut 4:6, trice 2:2, 3 skoka, 1 asist)

Toronto Raptors - Houston Rockets 110:114

Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 93:102

Miami Heat - Sacramento Kings 103:97

New York Knicks - New Orleans Hornets 90:92

Dallas Mavericks - Boston Celtics 106:101

Phoenix Suns - Detroit Pistons 83:105

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 106:86

Los Angeles Lakers - Portland Trailblazers 116:111 (produžetak)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙