FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Uz očekivanu stopu gospodarskog rasta od šest posto te s obzirom na rezultate bivše, koalicijske vlasti u politici zapošljavanja, u SDP-u vjeruju da bi, osvoje li vlast na predstojećim izborima, mogli za mandata otvoriti najmanje 80 tisuća novih radnih mjesta, izjavila je danas zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović. Ona je na konferenciji za novinare, prije sjednice Glavnog odbora stranke, kazala da je bivša vlast mjerama poticanja zapošljavanja uspjela otvoriti 80.731 radno mjesto, dok je aktualna, HDZ-ova vlast, lani otvorila samo 4.805 radnih mjesta. "Budući da smo 2000. startali s negativnom stopom BDP-a, a sada bi startali sa stopom od četiri posto i uz očekivani rast na šesto posto, ta brojka (80.731 zaposlenih) može biti samo prebačena", ocijenila je. Izvijestila je da je zdravstveno stanje predsjednika SDP-a Ivice Račana "dobro i optimistično", rekavši kako ne može špekulirati kada će se Račan priključiti SDP-ovoj izbornoj kampanji, te najavivši da se njegov povratak u Hrvatsku očekuje uskoro. Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula odbacio je nagađanja da bi za lipanj najavljena stranačka tematsko-izvještajna konvencija, posvećena položaju mladih u Hrvatskoj, zbog Račanove bolesti mogla biti i izborna.

RIJEKA - Članica predsjedništva HDZ-a i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović kazala je danas da sadašnja Vlada u odnosu na prethodne najviše ulaže i brine o Rijeci te da radi na jačanju položaja tog grada i primorsko-goranske županije i u Hrvatskoj i u Europi. Rekla je da Vlada na riječkom području sudjeluje u ostvarivanju više značajnih projekata kao što su Rijeka Gateway Projekt, dovršenje Autoceste Rijeka- Zagreb, izgradnja Sveučilišnog kampusa, nove Sveučilišne bolnice te da je uspješno riješila problem stečaja Brodogradilišta Viktor Lenac, pokazala socijalnu osjetljivost i pridonijela spašavanju brojnih radnih mjesta. Kolinda Grabar-Kitarović danas je nazočila na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno novo vodstvo Mladeži HDZ-a Rijeke.

POŽEGA - U lakirnici tvrtke Valis Fagus koja proizvodi stolove i namještaj u Industrijskoj ulici u Požegi danas je nešto iza 12 sati došlo do većeg požara koji je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca nakon pola sata lokaliziran. Direktor tvrtke Marko Žmire rekao je da su se u lakirnici izvodili radovi za koje je bila angažirana jedna zagrebačka tvrtka ovlaštena za posebne radove u lakirnici. "Pretpostavljamo da je došlo do nekog propusta, no to će utvrditi nadležna inspekcija nakon očevida", rekao je. Kazao je da je još rano govoriti o šteti, ali da sa sigurnošću može reći da je ona vrlo velika. "Uništen nam je stroj-robot vrijedan oko 700 tisuća eura, a da ne govorim o uništenom krovištu te ostaloj šteti", rekao je Žmire. Dodao je da je teško procijeniti kada će ponovo započeti proizvodnja u Valis Fagusu.

OSIJEK - U Rektoratu osječkog Sveučilišta danas je završen dvodnevni seminar u sklopu Tempus projekta o daljnjem promicanju Bolonjskog procesa u Hrvatskoj. Na skupu koji je okupio domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake te predstavnike državnih institucija RH raspravljalo se o kulturnim, socijalnim i ekonomskim aspektima Bolonjskoga procesa, procesu cjeloživotnog učenja te odnosu bolonjskih programa i zapošljavanja. Sudionicima skupa u današnjoj se raspravi obratila i članica Europskog parlamenta Doris Pack, ističući značaj procesa cjeloživotnog učenja na suvremenom tržištu rada, na kojem se poslovi mijenjaju učestalije nego ranije, pa je stoga, kako drži, potrebno stalno stjecati nova znanja i vještine. Državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Slobodan Uzelac ocijenio je skup uspješnim i značajnim za podizanje kvalitete Bolonjskog procesa i promociju tog procesa u javnosti.

ZAGREB - Zagrebačka policija jučer je uhitila 20-godišnjeg dilera u čijem je stanu pronašla veće količine droge raznih vrsta, među kojom je i mCPP, nova droga na hrvatskom narko-tržištu koja ima učinak sličan ecstasyju, a procjenjuje se da je vrijednost zaplijenjene droge na ulici oko 350 tisuća kuna. Policija je danas izvijestila da je u unajmljenom stanu Domagoja P. u novozagrebačkom naselju Travnu pronašla i zaplijenila 1041 gram amfetamina, 276 grama kokaina, 3221 gram marihuane te 6732 tablete mCPP-a, a droga je bila pakirana u PVC-vrećice i spremna za preprodaju. Za jučerašnju zapljenu mCPP-a (klorofenilpiperazin, koji nakon konzumiranja na ljudski organizam djeluje gotovo identično kao ecstasy i izaziva osjećaj euforije) u policiji kažu da je vjerojatno najveća u Zagrebu i Hrvatskoj budući da je riječ o novoj drogi koja do 2005. nije bila na službenom popisu opojnih droga.

ZAGREB - Nakon što je prije tri dana uhitila 40-godišnjeg svodnika koji je u Dugom Selu 24-godišnjakinji zalijepio ručnu bombu oko pojasa kako bi je prisilio na prostituciju, zagrebačka policija ga je, osim za podvođenje, kazneno prijavila i za međunarodnu prostituciju budući da je uz dvije hrvatske državljanike u lanac prostitucije uključio i državljanku Crne Gore. Policija je danas izvijestila kako je kriminalističkom obradom utvrđeno da je Florim K. (40) u travnju 2003. u Oglasniku počeo objavljivati oglase kojima je nudio seksualne usluge, a koje su pružale hrvatske državljanike Zvezdana F. (24) i Brankica D. (23). za iznos od 400 kuna za pola sata seksa i 600 kuna za sat vremena. Djevojke su mu na ime troškova najma stana, objavljivanja oglasa, prijevoza i organiziranja susreta s mušterijama davale polovicu zarađenog novca. U policiji kažu da je 24-godišnjakinja u prosjeku na dan imala pet mušterija, a njezina godinu dana mlađa kolegica prosječno tri mušterije dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙