FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 26. veljače 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

SAPPORO - Međunarodna skijaška federacija (FIS), koja je zbog povišene vrijednosti hemoglobina u krvi, privremeno zabranila nastupe šestorici natjecatelja na Svjetskom prvenstvu nordijaca u Sapporu, nakon drugog krvnog testa dala je svima odobrenje za nastup. Tako će na SP u konkurenciji kombinatoraca moći nastupiti Rusi Konstantin Voronin i Dimitrij Matvejev te Talijan Jochen Strobl, a kod skijaša trkača Hrvat Alen Abramović, Bjelorus Sergej Dolidovič i Švicarac Reto Burgermeister. Preostala trojica natjecatelja, Estonec Jaak Mae te Rusi Jevgenij Dementjev i Nikolaj Pankratov, kojima je također prvi test pokazao povišenu razinu hemoglobina u krvi još nemaju pravo nastupa, jer još nisu obavili drugi test.

Hrvatski nordijac Zlatko Abramović slične probleme s prvim testom imao je na OI u Torinu, kada je ustanovljeno da je do povišene količine hemoglobina u krvi došlo zbog treniranja na visokim nadmorskim visinama, a ne zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava.

ZAGREB - Najnovija ATP lista za prvaka:

1. (1) Federer (Švi) 200

2. (2) Gonzalez (Čile) 148

2. (5) Haas (Nje) 148

4. (3) Roddick (SAD) 140

5. (4) Murray (VBR) 122

6. (8) LJUBIČIĆ (HRV) 110

7.(17) Južni (Rus) 102

8. (8) Davidenko (Rus) 97

9.(11) Fish (SAD) 95

10. (6) Blake (SAD) 92

30.(24) KARLOVIĆ (HRV) 36

33.(28) ANČIĆ (HRV) 33

TORINO - Prošlo, 24. kolo talijanskog nogometnog prvenstva, odigrano preko vikenda, bilo je kobno za dvojicu trenera, Alberta Zaccheronija (Torino) i Franca Colombu (Cagliari). Torino je u subotu izgubio na gostovanju kod Chieva sa 0-3 što mu je bio šesti uzastopni poraz pa se sada nalazi na 16. mjestu na ljestvici sa samo dva boda više od 18. Messine koja se nalazi u zoni ispadanja, dok je Cagliari u nedjelju na svom terenu izgubio od Lazija sa 0-2 i trenutačno je 14. sa samo bodom više od Torina. Cagliari je u posljednja četiri kola osvojio samo bod.

Zanimljivo je da su oba kluba za nove trenere koji bi im u preostalih 14 utakmica trebali osigurati ostanak u društvu najboljih doveli one koje su nedavno otjerali kako bi angažirali Zaccheronija, odnosno Colombu. Torino je preuzeo Gianni De Biasi, koji je morao napustiti tu poziciju neposredno prije početka ove sezone iako je lani uveo Torino u prvu ligu. Razlog su bili loši rezultati u pripremnom razdoblju. Na klupu Cagliarija vratio se Marco Giampaolo koji je otkaz u tom klubu dobio prije samo dva mjeseca. No, Franco Colomba se nije pokazao dobrim rješenjem, pa će sastav sa Sardinije u daljnju borbu za prvoligaški život povesti isti čovjek s kojim su i započeli sezonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙