FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 12. veljače 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

AARE - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić diskvalificiran je nakon prve kvalifikacijske vožnje veleslalomske utrke na Svjetskom prvenstvu u Aareu zbog neregularnih skija. Prema navodima Međunarodnog skijaškog saveza, Kostelić je imao vezove šire od 55 milimetara koliko je propisano.

"Radi se o pogrešci servisera, ploča je bila nekoliko milimetara veća od dopuštenog, tako da se zbilja radi o banalnoj pogrešci. Sreća u nesreći je što Ivica nije ni namjeravao nastupiti na glavnoj utrci i da se kvalificirao, već mu je današnji nastup bio trening za slalomsku utrku", kazao je za HINU glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Inače, sva trojica hrvatskih skijaša koji su nastupili u današnjim kvalifikacijama za veleslalom plasirali su se u glavnu utrku. Dalibor Šamšal je imao treće vrijeme, Danko Marinelli četvrto, a Natko Zrnčić-Dim je nakraju bio sedmi. Ivica Kostelić je vodio nakon prve vožnje.

ZAGREB - Novinar Sportskih novosti Anton Samovojska proglašen je za sportskog novinara godine u tradicionalnom izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok je nagrada za životno djelo dodijeljena Srećku Piršlu, umirovljenom novinaru Vjesnika i Večernjeg lista.

Samovojska je prvi novinar godine kojeg su neposredno putem glasačkih listića izabrali članovi HZSN-a, a nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Na svečanosti u Novinarskome domu u Zagrebu uručena su i posebna priznanja HZSN-a. Priznanje za izdavaštvo dobili su Vlado Šobota za knjigu "Osam desetljeća NK Samobor", te Mladen Bariša i Zvonimir Magdić za "Vatrometinu", priznanje za fotografiju dobio je

foto-reporter Večernjeg lista Goran Stanzl, za suradnju sa medijima glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller, za rad u lokalnim medijima Tomislav Jakopec iz Čakovečke televizije, za radijsko novinarstvo Media servis, te sportska rubrika Večernjeg lista za praćenje Svjetskog nogometnog prvenstva.

NANTES - Pretposljednjeplasirani sastav francuskog nogometnog prvenstva Nantes otpustio je nakon domaćeg 2-5 poraza od Valenciennesa trenera Georgesa Eoa (58). Do kraja sezone momčad će voditi dosadašnji pomoćni trener Michel Der Zakarian i sportski direktor Japhet N'Doram. Eo je u Nantes stigao u rujnu umjesto Sergea Le Dizeta koji je također dobio otkaz zbog lošeg ulaska u sezonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙