FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 8. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati
ZAGREB, 8. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

INDIAN WELLS - Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić uspješno je startala na jakom WTA teniskom turniru u Indian Wellsu. U dvoboju prvog kola pobijedila je kvalifikanticu Amerikanku Lindsey Nelson 6:4, 7:6 (5).

INDIAN WELLS - Za razliku od Mirjane Lučić druga hrvatska predstavnica u Indian Wellsu, Karolina Šprem nije bila uspješna. U dvoboju prvog kola Šprem je izgubila od kineske tenisačice Sun Tiantian 4:6, 6:7 (1). Bio je to sedmi ovogodišnji meč za Karolinu Šprem i već peti poraz.

NEW YORK - Košarkaši Utah Jazza upisali su petu uzastopnu pobjedu i 42. ove sezone. Posljednja žrtva Jazza bila je Indiana (94:72). Najefikasniji u pobjedi Utaha bio je Deron Williams sa 17 koševa i šest asistencija, Carlos Boozer je postigao 14 koševa i imao 16 skokova, a Matt Harping je ubacio 14 poena. Hrvatski reprezentativac Gordan Giriček nije imao svoju večer. U 25 minuta koje je proveo na parketu postigao je osam koševa, no samo jedan iz igre, gađajući 1-8, od toga trice 0-2. Iz slobodnih je bacanja bio nepogrešiv (6-6), a dodao je i tri skoka. Od četvorice igrača Indiane koji su upisali dvoznamenkasti broj koševa najviše je zabio Troy Murphy (15).

PEKING - Organizatori Olimpijskih igara u Pekingu očekuju više od 70 milijuna dolara zarade od prodaje suvenira, poštanskih maraka i novčića. Skoro 4.000 raznih proizvoda s likom olimpijskih igara u Pekingu već se nalazi u prodaji u više od 500 prodavaonica u 70 kineskih gradova. Kinezi očekuju 50 milijuna dolara od prodaje suvenira, te 20 milijuna od prodaje poštanskih maraka i novčića. Primjerice, Sydney je 2000. godine zaradio 50 milijuna dolara.

ZAGREB - Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice olimpijskih klasa. Naš najbolje plasirani predstavnik i dalje je Marin Mišura (Labud, Split), koji u konkurenciji 220 kormilara klase Finn zauzima sedmo mjesto. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) na ljestvici je samo jedno mjesto niže, na osmom mjestu. U konkurenciji 831 Lasera Milan Vujasinović (Labud) i Mate Arapov (Mornar, Split) također su zadržali ista mjesta kao i prošloga mjeseca. Vujasinović je deseti, a Arapov 12. Dva je mjesta napredovao Luka Radelić (Mornar), sa 18. na 16. Tonči Stipanović (Mornar) je 25. (pad za dva mjesta), a Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) 51. (napredak za dva mjesta). U klasi 470 također nije bilo promjena za naše predstavnike, Fantela/Bačić (Sv. Krševan, Zadar) su ostali 11., a Česić/Kujundžić (Split) 19. Na ovoj je ljestvici rangirano 226 posada. Lovrović/Mikuličić (3. Maj, Rijeka) napredovali su za dva mjesta i sad su 16. posada svijeta u klasi Zvijezda, među 263 posade. Među 325 kormilarki klase Laser Radial na 24. mjestu kao i na prošloj ljestvici je Mateja Petronijević (Uljanik Plovidba, Pula), dok je Tina Mihelić (Galeb) napredovala za jedno mjesto, na 29. Gea Barbić (Vega, Pula) ostala je 48.

RALEIGH - Vlasnica tri zlatne olimpijske atletske medalje Amerikanka Marion Jones (32) i brončani sa OI u Sydneyu na 100 metara Obadele Thompson (31) s Barbadosa vjenčali su se u gradiću Wilson's Millsu u američkoj saveznoj državi Sjeverna Carolina. "Bilo je to vrlo malo i skromno vjenčanje," otkrio je pastor episkopalne crkve Vibert Tyrrel koji je vodio obred. Tyrrel je rođen u južnoameričkoj Gvajani i već godinama je prijatelj Thompsona. Marion Jones je u karijeri osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyu (100, 200, 4x400m), te dvije brončane medalje (skok u dalj, 4x100m), dok je na svjetskim prvenstvima osvojila još pet zlatnih, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Obadele Thompson je rođen na Barbadosu, a u karijeri je osvojio jednu medalju na olimpijskim igrama, te jednu na svjetskim prvenstvima. U Sydneyu je bio brončani na 100 metara, dok je na SP-u 1999. godine u Maebashiu bio drugi na 200 metra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙