Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je hrvatski fotograf Damir Fabijanić, koji je, uz Augustu Fabijanić, i nakladnik tog "časopisa o kulturi stola".
Riječ je o dvomjesečniku koji se tiska u 15.000 primjeraka, a izlazit će sedam puta na godinu.
Prvi broj predstavlja Lidiju Bastianich, koja je s italo-istarskom kuhinjom postigla velik uspjeh u SAD-u, tradicionalne recepte rovinjskih ribara te starinska paška jela od janjetine i njihovu suvremenu inačicu u obradbi Ane Ugarković.
Donosi i priloge o velikim katastrofama vrhunskih svjetskih kuhara, umjetničkim rješenjima za hrvatski tanjur te tekst vodećega svjetskog someliera Enrica Bernarda o dalmatinskim vinima.
Za "Iće&piće" pišu, među inima, Ferran Adria, Rene Bakalović, Bruketa&Žinić, Franko Lukež, Zlatko Gall, a o izboru vina savjetuju Ivo Kozarčanin, Ninoslav Dusper i drugi.
Časopis je napravljen po standardima koje su u tom žanru nametnuli najbolji inozemni časopisi kao što su "Bon Appetit", "Gourmet" i "Regal", ističu autori časopisa. Opremljen je fotografijama snimljenima posebno za časopis.