FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija o osnivanju regionalne vodoopskrbne tvrtke

ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka županija izdvojit će 150.000 kuna za izradu studije opravdanosti osnivanja regionalne voodopskrbne tvrtke, odlučili su danas članovi Županijskog poglavarstva.
ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Zagrebačka županija izdvojit će 150.000 kuna za izradu studije opravdanosti osnivanja regionalne voodopskrbne tvrtke, odlučili su danas članovi Županijskog poglavarstva.

"U nekim općinama Zagrebačke županije nema javne vodoopskrbe, a većina gradova i općina dosad je mrežu razvijala unutar svojih granica", kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić na sjednici Županijskog poglavarstva naglasivši potrebu da se cjevovodi povežu, a izvori pitke vode budu u sustavu.

Pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić je naveo da Zagrebačka županija planira osnivanje trgovačkog društva za vodoopskrbu, jer inače ne može dobiti koncesiju za vodocrpilište Kosnica.

Osim toga, županijska vodoopskrbna tvrtka će, kao nositelj investicija za izgradnju magistralnih cjevovoda, povezati vodoopskrbne sustave u jedinstveni, županijski sustav, ali i sa sustavima Grada Zagreba i drugih županija te će voditi računa o razvoju svih područja u županiji i pružiti veću sigurnost kvalitete i kvantitete vode, naveo je.

Osnovano je i Povjerenstvo za predlaganje projekata Fondu za regionalni razvoj za financiranje u ovoj godini koje će, do 15. travnja, odrediti kome i kako će biti raspoređeno 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz državnog proračuna. Na natječaj se mogu javiti jedinice lokalne samouprave, čija je financijska snaga manja od 65 posto hrvatskog prosjeka, tako da će bez tog novca ostati većina gradova u Zagrebačkoj županiji.

Zagrebačka županija iz svoga je proračuna pak osigurala milijun kuna potpore za 40 manifestacija, od prijavljenih 100, značajnih za županijsku turističku ponudu, a riječ je, uz ostalo, o manifestaciji "Kaj su jeli naši stari" u Vrbovcu, Festivalu folklora u Velikoj Gorici, Međunarodnoj brdskoj trci Salomon Croatia Cup na Japetiću, Danima sportskog ribolova Zagrebačke županije, Bučijadi u Ivanić Gradu, Danima plemstva u Zaprešiću...

Izmjenama zaključka o prihvaćaju projekta "Ocjenjivanje vina u Zagrebačkoj županiji i izložba vina" utvrđeno je da će na ocjenjivanju, po novom, sudjelovati samo registrirani proizvođači grožđa i vina s prebivalištem ili sjedištem u Zagrebačkoj županiji i s vinima proizvedenim od vlastitog grožđa. "Tako će projekt postati jeftiniji i usmjeren na manju, ali proizvodno prespektivniju ciljanu skupinu", rečeno je na sjednici.

Dvoje pročelnika iznijelo je suprotna stajališta o tome iz koje proračunske stavke će se financirati te izmjene, pa je dogovoreno da ubuduće to riješe na konzultacijama prije sjednice.

U Zagrebačkoj županiji lani je bilo tri akcidenta, koji su sanirani i prošli bez većih posljedica, dok ih se prethodnih godina bilježilo godišnje po 11, rekao je pročelnik Županijskog zavoda za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Zlatko Dražetić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙