FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije

POŽEGA, 20. veljače 2007. (Hina) - Sporazum o suradnji između Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije danas su potpisali župani Zdravko Ronko i Krešimir Bubalo.
POŽEGA, 20. veljače 2007. (Hina) - Sporazum o suradnji između Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije danas su potpisali župani Zdravko Ronko i Krešimir Bubalo.

Potpisali su i ugovor o poslovnoj suradnji Požeško-slavonske županije i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Kako država, ustvrdili su, ne vodi dovoljnu skrb o slavonsko-baranjskoj regiji koja zaostaje za drugim područjima bilo da je riječ o gospodarstvu, prometnoj povezanosti ili drugim segmentima, te su dvije županije odlučile promijeniti to stanje kroz zajedničku suradnju.

"O nezavidnoj situaciji Slavonije i Baranje govore svi relevantni podaci. Svjesni smo da moramo nešto poduzeti i uzeti stvar u svoje ruke. Dvije će županije zajednički raditi na privlačenju stranog kapitala i investitora, formiranju zajedničkih klastera, obrani od tuče, izgradnji akumulacija, ali i unaprjeđenju prometne i druge infrastrukture te na drugim područjima", rekao je Ronko. "Iako su u tim županijama na vlasti različite političke opcije, to nije prepreka za suradnju", dodao je.

Navodeći kako je upravo Požeško-slavonska županija prva među slavonskim županijama potpisala ugovor o suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, župan Bubalo je rekao da će joj to po povoljnim uvjetima omogućiti i korištenje njezina ureda u Bruxellesu koji bi se trebao otvoriti 13. ožujka.

"Nas muče isti problemi i logično je da ih zajednički pokušavamo riješiti. Za razliku od suradnje sa Zagrebom, naša je međusobna suradnja dobra. Na žalost Vlada ne reagira na probleme koji dolaze s ovih područja. To se mora mijenjati", rekao je Bubalo.

Kao što smo lani rješavali pitanje ceste D 38, kazao je, ove ćemo godine pokušati rješavati problem državne ceste D 53.

Koordinacijom županija smanjit će se pojedini troškovi, ali i lakše kreirati i realizirati projekti jer Europska unija jedino prepoznaje regije. Osječko-baranjska županija do sada je realizirala 32 projekta iz pretpristupnih fondova, ukupne vrijednosti 9,6 milijuna eura, rečeno je na potpisivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙