FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: ministar Biškupić otvorio Konzervatorski odjel

SLAVONSKI BROD, 26. veljače 2007. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić otvorio je u Slavonskom Brodu novouređeni Konzervatorski odjel.
SLAVONSKI BROD, 26. veljače 2007. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić otvorio je u Slavonskom Brodu novouređeni Konzervatorski odjel.

Do sada se o zaštiti kulturnih dobara na području Brodsko-posavske županije skrbio osječki Konzervatorski odjel. U uređenje zgrade brodskog Konzervatorskog odjela, koju je ustupio Grad Brod, država je do sada uložila 200 tisuća kuna, a prema riječima ministra Biškupića, projekt će financijski pratiti do njegova konačnog završetka obnove i uređenja zgrade.

Biškupić je dodao da je širenje mreže konzervatorskih odjela, kojih je u Hrvatskoj za sada 15, važno za sustav zaštite kulturne baštine.

Važno je da imamo ljude koji pravodobno mogu spriječiti devastaciju kulturnih dobara ili ako se ona i dogodi, zaustaviti ju na samom početku, te nadzirati postupak građenja, rekao je Biškupić.

Pročelnica brodskog Konzervatorskog odjela Željka Perković rekla je da će radom toga odjela biti olakšano ishođenje potrebnih suglasnosti pri građenju koje su se do sada dobivale u Osijeku.

Perković je trenutačno jedina zaposlenica novootvorenog odjela u kojemu ministarstvo kani zaposliti još pet do šest stručnjaka.

Tijekom posjeta Brodu ministar Biškupić sa suradnicima obišao je franjevački samostan i crkvu Svetoga Trojstva gdje traju restauratorski radovi, a u ovoj godini Ministarstvo će ih financirati sa 600 tisuća kuna. U razgovoru sa županijskim i gradskim čelnicima te djelatnicima u kulturi Biškupić je rekao da su u ovoj godini sredstva za kulturu u Brodsko-posavskoj županiji povećana za 21 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙