FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 26. veljače

ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 26. veljače:
ZAGREB, 25. veljače 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 26. veljače:

ZAGREB - Svečano otvaranje jubilarnog, 20. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera, koji će biti posvećen nobelovcima Lavoslavu Ružički i Vladimiru Prelogu. Ujedno će se obilježiti četrdeseta obljetnica održavanja toga bijenalnog skupa kemičara, koji organiziraju Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tenhologa i Hrvatsko kemijsko društvo. Pokrovitelji skupa su predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji će nazočiti skupu, te Hrvatski sabor, čiji će se predsjednik Vladimir Šeks na otvorenju obratiti nazočnima. U znanstvenom dijelu skupa bit će izloženo više od 20 predavanja. Uz brojne hrvatske kemičare i kemijske inženjere, skupu, koji traje do 1. ožujka, prisustvovat će i nekoliko uglednih svjetskih znanstvenika (Hotel Westin u 9,30 sati)

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Fakultet elektrotehnike i računarstva (od 11 do 13 sati) gdje će ga dekan Vedran Mornar sa suradnicima upoznati s prostornim i kadrovskim problemima te nastavnim planovima po Bolonjskoj deklaraciji. Razgovoru će prisustvovati i predstavnici zagrebačkog Sveučilišta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Nakon obilaska Fakulteta Predsjednik će dati izjavu za medije (Unska 3, Galerija FER-a u 12,10 sati).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić gostovat će emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kavu" (HR, 1. program u 15,30 sati)

SLAVONSKI BROD - Ministar kulture Božo Biškupić sa suradnicima boravit će u Brodsko-posavskoj županiji i otvoriti prostorije Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu (Ante Starčevića 43 u 11 sati). Izjava za medije previđena je u 11,25 sati. Ministar Biškupić će se susresti s gradonačelnicima i načelnicima, a na tribini za građane pod nazivom "Otvoreno o Ministarstvu kulture" odgovarat će na pitanja građana (županijska vijećnica u 15 sati)

SPLIT - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručit će ugovore o darovanju kuća stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata I. skupine Draganu Stankoviću i Anti Boškoviću, (Marjanski put bb u 10,30 sati)

ZAGREB - Regionalni okrugli stol o primjeni prava tržišnog natjecanja i prava intelektualnog vlasništva te o osiguranju učinkovite kontrole javnih nabava održat će se u organizaciji talijanskog Ministarstva pravosuđa i Pravosudne akademije hrvatskog Ministarstva pravosuđa. Taj dvodnevni skup je namijenjen sucima, državnim odvjetnicima, inspektorima i drugim pravnim stručnjacima i državnim službenicima iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. U pozivu se kaže da je početak okruglog stola otvoren za predstavnike medija (Novinarski dom, Perkovčeva, u 9 sati)

OSIJEK - Konferencija za medije Županijskog suda u Osijeku povodom otvorenih istraga za kazneno djelo ratnih zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u svibnju 1995. u Dalju: za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz nadležnosti USKOK-a, odnosno udruživanje više okrivljenika s područja istočne Slavonije radi prebacivanja i daljnje preprodaje droge iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku za sada ukupno 43,2 kg marihuane: te istrage za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi na štetu pacijentice Odjela ginekologije KB Osijek Aleksandre Dalmatin (Županijski sud u 12,30 sati)

ZAGREB - Otvaranje trećeg po redu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox. Festival će otvoriti dugometražni dokumentarni film "Dobro jutro" doajena hrvatskog filma Ante Babaje (Kino SC u 19 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon - 01/48 08 600

telefaks - 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙