FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. veljače 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 24. veljače 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prihvatio je jučer izvješća Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost te Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih službi, kojima je utvrđeno da službe nisu obrađivale zastupnice Vesnu Škare-Ožbolt (DC), Milanku Opačić (SDP) i Đurđu Adlešić (HSLS), da je sigurnosna obrada kandidata za članove Savjeta za razvoj civilnog društva provedena u skladu sa zakonom, ali i da je u tom postupku bilo kršenja ljudskih prava. O zajključcima zatvorene sjednice Odbora novinare je izvijestio predsjednik Ivan Jarnjak, koji je objasnio da je Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) postupila zakonito kad je provela sigurnosnu obradu kandidata, a kršenje ljudskih prava Odbor vidi u činjenici da naručitelj obrade (Vladin Ured za udruge) nije zatražio suglasnost obrađivanih. Cjelokupna dokumentacija prikupljena u nadzoru uputit će se predsjednicima države, Vlade i Sabora te Državnom odvjetništvu, na daljnje postupanje, rekao je Jarnjak.

DUBROVNIK - Ministri unutarnjih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije koji su u Dubrovniku sudjelovali u radu 4. godišnje ministarske konferencije o sigurnosti na granicama u jugoistočnoj Europi potpisali su sinoć zajedničku izjavu o suradnji kojom su se obvezali na poduzimanje svih potrebnih mjera za provedbu Sarajevske deklaracije i Bečke konvencije i usvajanje Godišnjega plana aktivnosti za 2007. godinu. Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin nije supotpisao tu izjavu budući da je Republika Hrvatska na svom putu približavanju europskim integracijama već prošla niz prilagodbi koje su prvenstveno definirane u Programskim smjernicama za 2004. - 2007., a u kojima je poseban naglasak stavljen na reformu granične policije.

VUKOVAR - Ministar kulture Božo Biškupić i gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan potpisali su jučer u Vukovaru ugovor o obnovi i uređenju zgrade Državnog arhiva u Vukovaru za koju je Ministarstvo kulture odobrilo sredstva u iznosu 4,5 milijuna kuna. Nakon potpisivanja ugovora u zgradi Vukovarsko-srijemske županije vukovarska gradonačelnica zahvalila je ministru kulture na toj velikoj potpori. Ministar Biškupić je rekao da grad Vukovar zavrjeđuje da ima zgradu Državnog arhiva u kojoj će se čuvati povijesna građa osobito ona o novijoj povijesti, građa koja svjedoči o velikom stradanju Vukovara u Domovinskom ratu. Za posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji ministar Biškupić sa suradnicima je sudjelovao na Tribini "Otvoreno o Ministarstvu kulture" na kojoj je bilo riječi o financiranju najvažnijih projekata u Gradu i Županiji.

SPLIT - U Splitu je jučer potpisan ugovor o drugoj fazi rekonstrukcije - preuređenju i dogradnji zgrade splitske Galerije umjetnina, vrijedan 11,5 milijuna kuna, koja bi trebala biti dovršena do rujna 2009. Izvođač radova splitska tvrtka Mark ing. izabrana je kao najbolji ponuđač na nedavnu javnom natječaju, a novac je izdvojen iz gradskog i državnog proračuna, odnosno Ministarstva kulture. Potkraj prošle godine završena je prva faza rekonstrukcije i dogradnje negdašnje zgrade stare splitske Bolnice, zatim Muzeja revolucije u koju je od 2001. smještena Galerija umjetnina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙