FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo financija i sindikati: stečajni plan jamči budućnost Viktora Lenca

ZAGREB, 22. veljače 2007. (Hina) -
ZAGREB, 22. veljače 2007. (Hina) -

Stečajni plan jamči budućnost i opstojnost remontnog brodogradilišta Viktor Lenac, suglasili su se na današnjem sastanku ministar financija Ivan Šuker i predstavnici sindikata koji djeluju u brodogradilištu.

Kako se u zajedničkom priopćenju istaknuli, naglasak razgovora bio je na socijalnom aspektu i zadržavanju jednakog broja zaposlenih u idućih pet godina, a dogovoreni su i svi daljnji koraci u provođenju stečajnog plana Viktora Lenca.

Ministarstvo financija i Vlada vode računa o zaštiti i održavanju djelatnosti remontnog brodogradilišta, očuvanju svih radnih mjesta i modernizaciji, osiguravanju egzistencije zaposlenih i njihovih obitelji, te očuvanju poslova koje obavljaju mnogobrojni kooperanti iz cijele Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Prioriteti koji jamče budućnost brodogradilišta su bolje poslovanje i povećanje opsega djelatnosti.

Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević u izjavi Hini je istaknula važnost očuvanja radnih mjesta za šestotinjak radnika, koliko ih je zaposleno u Viktoru Lencu, kako ne bi pred kraj radnog vijeka završili na cesti. Njihova prosječna plaća iznosi oko 3.500 kuna.

Lenac ima dobru perspektivu, jer ako je tri i pol godine u stečaju poslovao pozitivno, nema razloga da se taj trend ne nastavi i kada brodogradilište izađe iz stečaja, rekla je Knežević.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović i pravni savjetnik Hrvatske udruge sindikata Miroslav Brzica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙