FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 31. siječnja

ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 31. siječnja.
ZAGREB, 31. siječnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 31. siječnja.

ZAGREB - Glavna skupština Zagrebačke burze trebala bi odobriti Ugovor o pripajanju Varaždinske burzi Zagrebačkoj te o povećanju temeljnog kapitala, u svrhu stvaranja uvjeta za provođenje pripajanja. Povećanje temeljnog kapitala Zagrebačke burze trebalo bi se provesti izdavanjem 868 redovnih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti od tisuću kuna, odnosno za 868 tisuća kuna. Da bi ugovor o pripajanju stupio na snagu moraju ga odobriti skupštine obiju burzi, a ukoliko na takve odluke ne bude prigovora, jedinstvena bi burza mogla s radom započeti u narednih mjesec dana. Nakon skupštine Zagrebačke burze održat će se susret predstavnika Burze s novinarima. (14,30 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200)

RIJEKA - Skupština vjerovnika Brodogradilišta "Viktora Lenca" d.d. u stečaju razmatrat će predloženi stečajni plan temeljem kojeg bi to brodogradilište započelo izlazak iz stečaja. Po prijedlogu stečajnog plana razlučni bi vjerovnici otpisali dio tražbina, dio tražbina pretvorili u vlasničke udjele, a najveći bi pojedinačni vlasnik, nakon preuzimanja tražbina Ministarstva financija, bilo pulsko Brodogradilište "Uljanik". Ne podupru li vjerovnici stečajni plan, izgledna je likvidacija tog remontnog brodogradilišta i prodaja imovine radi namirenja hipotekarnih vjerovnika. ( Dom sindikata "Franjo Belulović", u 11 sati)

ZAGREB - Orco Propery Group predstavit će na konferenciji za novinare planirane projekte u Zagrebu, koji su povod dolaska poznatog suvremenog arhitekta Daniela Libeskinda. (12,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

VARAŽDIN - U Varaždinu će se održati godišnja izvještajna skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja, na kojoj će sudjelovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (Vatrogasni dom, Trenkova 44 u 13 sati).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju prosinca 2006. godine bile su 0,2 posto manje u odnosu na stanje s kraja studenog, dok su u usporedbi sa zalihama na kraju prosinca 2005. godine manje za 8,2 posto, prvi su rezultati koje je objavilo Državni zavod za statistiku. Promatrano prema područjima djelatnosti, na mjesečnoj razini, odnosno u prosincu 2006. u odnosu na studeni, zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u rudarstvu i vađenju su povećane za 11,1 posto, dok su u prerađivačkoj industriji, koja u strukturi fizičkog obujma zaliha ima udio 96,37 posto, manje za 0,8 posto. Na godišnjoj razini, prema stanju s kraja prosinca 2005., zalihe su u prerađivačkoj industriji smanjene za 9,4 posto, dok su u rudarstvu i vađenju istodobno veće za 22,3 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙