FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. veljače 2007. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB/LIVERPOOL - Britanski su znanstvenici nedavno ustanovili da igranje najnovijih kompjutorskih igara ne mora nužno značiti sjedenje pred ekranom. Naprotiv, zbog određenih pokreta koje igrač treba napraviti tijelom da bi akcija bila pod kontrolom, osoba može u određenom vremenskom razdoblju izgubiti kilograme, izvijestili su britanski mediji. Kao primjer su znanstvenici s liverpoolskog Sveučilišta John Moore, koji su proveli istraživanje, naveli igre za kompjutorsku konzolu Nintendo Wii, izračunavši kako se redovitim igranjem ove igre godišnje može izgubiti čak 12,2 kg.

BRUXELLES - Dobitnik 100 milijuna eura na Euromillionsu 9. veljače napokon je poznat, čime je prekinuta neizvjesnost koja je vladala u belgijskim glasilima, priopćila je novinska agencija Belga, prenoseći izjavu belgijske nacionalne lutrije. Riječ je o stanovniku flamanskog Brabanta koji ne želi otkriti identitet. Nakon objave rezultata dobitnik ima dvadeset tjedana za prijavu. U slučaju da se ne prijavi, zgoditak završi u blagajni belgijske nacionalne lutrije. Riječ je o drugom po veličini dobitku u povijesti europske lutrije Euromillions od njezina osnutka 13. veljače 2004., nakon dobitka od 115.436.126 eura, koji je 29. srpnja 2005. osvojila Irkinja Dolores McNamara.

HOLLYWOOD - Redatelj Martin Scorsese je šesti put nominiran za Oscara, kojeg do sada ni jednom nije osvojio, ali to nije ništa u usporedbi s Kevinom O'Connellom koji se nada da će ovogodišnja 19. nominacija za nagradu Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti za njega ipak završiti dobro. U 79 godina koliko se održava svečanost dodjele Oscara nitko nije bio toliko puta uzalud nominiran kao taj inženjer zvuka. Ove godine je O'Connell dobio nominaciju za film "Apocalyto" Mela Gibsona. O'Connell, koji ima samo 50 godina, prvi prvi je bio nominiran 1984. godine za film "Vrijeme nježnosti" i otada je svaki put pripremao govor zahvale, a sve primjerke čuva kod kuće u ladici. O'Connell je također uokvirio svih 18 potvrda o nominaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙