FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 16. veljače 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati
ZAGREB, 16. veljače 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

CLUJ - Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u drugom kolu međunarodnog turnira u rumunjskom Cluju reprezentaciju Njemačke 14:12 (2:3, 5:4, 3:1, 4:4). Odabranici Ratka Rudića vodili su u posljednjoj četvrtini i sa četiri pogotka prednosti, ali se na njihovoj igri osjetio umor nakon jučerašnje teške utakmice protiv višestrukih olimpijskih i svjetskih prvaka Mađara, zbog koje su Nijemci u završnici smanjili hrvatsku prednost. Večeras hrvatska reprezentacija igra utakmicu protiv domaćina Rumunja, a sutra je na turniru slobodan dan koji će naši vaterpolisti iskoristiti za rad u teretani i trening u bazenu. Posljednji susret hrvatska reprezentacija će odigrati u nedjelju protiv reprezentacije Grčke.

NEW YORK - Uoči All Star vikenda u Las Vegasu na rasporedu NBA lige bila su tek dva susreta u kojima su slavile gostujuće momčadi. Dallas je pobijedio Houston 80:77, dok je Cleveland slavio protiv Los Angeles Lakersa 114:108. Dallas je u Toyota Centru porazio Houston i tako upisao 44. pobjedu ove sezone uz 9 poraza. Ključni igrač u pobjedi vodeće momčadi lige bio je Dirk Nowitzki sa 26 koševa i 8 skokova. Više od deset koševa u redovima Mavericksa postigli su i Jerry Stackhouse (17) i Josh Howard (14). Najefikasniji u redovima Houstona bili su Tracy McGrady (27) i Juwan Howard (14).

MANCHESTER - Napadač belgijske nogometne reprezentacije Emile Mpenza (28) potpisao je ugovor do konca sezone za Manchester City, uz mogućnost produženja suradnje na još tri sezone. Mpenza je posljednjih mjeseci bio bez kluba pa je mogao potpisati ugovor premda je zimski prijelazni rok završio. "Radujem se nastupu u Premiershipu. To je veliki izazov," kazao je Emile Mpenza koji je tijekom karijere igrao za Standard Liege, Schalke 04, Mouscron, Kortrijk, HSV i Al Rayyan. Njegov brat Mbo Mpenza je član Anderlechta.

LONDON - Britanska kraljica Elizabeth II primila je u Buckinghamskoj palači igrače, stručni stožer i članove uprave londonskog premierligaša Arsenala. Elizabeth II je primila "Topnike" u rezidenciji kraljevske obitelji četiri mjeseca nakon što je zbog ozljede leđa propustila svečanu ceremoniju otvaranja novog stadiona Emirates. U njezinom odsustvu novi dom Arsenala otvorio je suprug princ Philip. Igrače aktualnog europskog doprvaka kraljici je predstavio najbolji igrač i kapetan momčadi Francuz Therry Henry.

ZAGREB - Susretima prvog kola TOP 16 nastavljena su natjecanja u košarkaškoj Euroligi. Nažalost, bez hrvatskog predstavnika Cibone. Međutim, u borbi za europski naslov ostala su još šestorica hrvatska igrača i trojica hrvatskih stručnjaka. Nikola Vujčić je za 36 minuta ubacio 12 koševa za Maccabi koji je u Tel Avivu izgubio od Tau Ceramice 68:79. Na gostujućoj klupi nije bilo Velimira Perasovića koji se oporavlja od lakšeg srčanog udara, niti ozlijeđenog Zorana Planinića, no to nije zaustavilo španjolsku momčad da slavi u Izraelu. Barcelona i dalje bez Maria Kasuna se bez većih problema obračunala sa Prokomom (92:73). Roko Leni Ukić je za 19 minuta ubilježio 7 koševa, šut 3-6, uz dvije asistencije. Grčki Olympiacos je u Beogradu pobijedio Partizan 92:84, a Andrija Žižić je upisao deset koševa i osam skokova za Grke. Lottomatica Jasmina Repeše je pobijedila Pau Orthez 78:68, dok je Efes Pilsen teško stradao u Ateni protiv Panathinaikosa izgubivši 57:84. Nika Prkačin je u dresu Efesa odigrao 13 minuta i postigao tri koša uz jedan skok.

ZAGREB - Nakon odličnog drugog mjesta na Grade 1 regati olimpijskih klasa u Aucklandu Luka Radelić (Mornar, Split) otputovao je u tri sata vožnje udaljeni Kerikeri, gdje će nastupiti na Otvorenom prvenstvu Novog Zelanda za laseraše, regati koja nosi Grade 2. Prvi dan jedrenja je u subotu, regata traje do 20. veljače, a predviđeno je deset plovova. Na startnoj listi do sada je prijavljeno 20-ak kormilara. Ivan Kljaković - Gašpić (Zenta, Split), naš B potencijalni olimpijski kandidat u klasi Finn, nalazi se na pripremama u Sloveniji. Kljaković-Gašpić nastupit će na Grade 2 regati u francuskom Cannesu. Ova regata održava se od 20. do 23. veljače, očekuje se nastup oko 50 jedriličara.

BANGALORE - Rezultati susreta četvrtfinala WTA teniskog turnira u Bangaloreu: Mara Santangelo (Ita/N.1) - Yurika Sema (Jap) 6-1, 6-4, Tzipora Obziler (Izr) - Melinda Czink (Mađ) 6-4, 7-6

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙